Erilaisia harrastuksia esiteltiin nuorille Porin Karhuhallissa Nuori Pori Harrastaa 2017 -tapahtumassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Karhuhallissa tutustuttiin harrastuksiin: Kerttu haluaa telinevoimisteluun, Matias innostui laskuvarjohypyistä

Jousiammunta onnistui mainiosti porilaiselta Kerttu Wallinilta. Tyttö haluaisi aloittaa syksyllä telinevoimistelun.­

19.8.2017 17:00

Karhuhallin seinät kaikuivat ja lattia tömisi, kun lapset ja nuoret perheineen ympäri Satakuntaa tutustuivat erilaisiin harrastuksiin lauantaina Porissa. Jo kuudennen kerran järjestetty Nuori Pori Harrastaa -tapahtuma oli houkutellut paikalle ennätysmäärän paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä esittelemään toimintaansa.

–Tämä on aivan loistava tapahtuma. Lapset pääsevät ilmaiseksi tutustumaan moneen eri lajiin samalla kertaa. Olen ilolla katsonut, miten rohkea mimmi Alissa on ollut kokeilemaan kaikenlaista, kehui porilainen Jaana Erkkilä ja ihasteli lapsensa menoa.

8-vuotias Alissa on harrastanut perheen kanssa uintia ja koirien kanssa lenkkeilyä. Ainoa täysin oma harrastus on toistaiseksi ollut jalkapallo.

–Täällä kivoimpia lajeja ovat olleet golf ja kendo, nuori neiti paljasti.

Alissa Erkkilä innostui golfista.­

Jaana Erkkilän tavoin tapahtumaa innostui kehumaan ulvilalainen Jussi Lehtinen, joka kiersi Karhuhallissa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

–Olemme käyneet täällä aiempinakin vuosina. Lapsilla on jo paljon harrastuksia, joten tulimme pääasiassa pitämään hauskaa ja katsomaan uusia lajeja. Täällä on matala kynnys kokeilla, kun kaikki ovat uusia harrastajia, isä pohti.

Perheen lapsista vanhin, 11-vuotias Vilma, harrastaa flamencoa, balettia ja pianonsoittoa, 8-vuotias Topias nyrkkeilyä ja jalkapalloa sekä 6-vuotias Loviisa flamencoa. Karhuhallissa kolmikko antoi ensitöikseen kyytiä Satasirkuksen välineille.

Vilma, Loviisa ja Topias Lehtinen testasivat sirkusvälineitä.­

Tuubansoittoa ja parkouria harrastava Matias Kurkio kiersi innoissaan Karhuhallia ja oli kerännyt tapahtumapassiinsa leiman jo useamman lajin kokeilusta. Amerikkalaisen jalkapallon testirata sai punan nousemaan 10-vuotiaan porilaisen poskille.

–Ehkä vähän rajua, hän tuumasi.

Suurimman vaikutuksen Matiakseen oli tehnyt laskuvarjohyppy.

–Sitä kyllä harrastaisin. Mutta täytyy odottaa vielä viisi vuotta, kun siinä on ikäraja, nuorimies harmitteli.

Markus Kurkio haluaisi hypätä laskuvarjolla, mutta ikä ei vielä riitä.­

Matiaksen perässä radalla kirmasi 4,5-vuotias pikkuveli Elias. Amerikkalaista jalkapalloa hän ei heti aio ryhtyä harrastamaan.

–Kun meillä ei ole kotona sellaista palloa, pikkumies pohti.

Eliaksen suosikit Karhuhallin tarjonnasta olivat golf ja purjehtiminen.

Elias Kurkio kirmasi amerikkalaisen jalkapallon testiradalla kuin vanha tekijä.­

5-vuotias Kerttu Wallin tähtäsi jousipyssyllä kieli keskellä suuta. Porilainen neitokainen onnistui sinkauttamaan nuolen tauluun, mutta valitteli käden vähän väsyvän.

Hallissa kiertäminen ei ollut turhaa.

–Yksi harrastus löytyi jo! tyttö riemuitsi ja paljasti tykästyneensä telinevoimisteluun.

Äiti toivoi, että ilmoittautuminen onnistuisi ja Kerttu pääsisi aloittamaan syksyllä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?