Laittomasta uhkauksesta tuomio Satakunnan käräjäoikeudessa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Nuori mies uhkasi tappaa 7 ihmistä Kankaanpäässä — motiivi ei selvinnyt koskaan

14.6.2017 13:00

Nuori mies uhkasi sekä suusanallisesti että kirjallisesti tappaa seitsemän ihmistä runsas vuosi sitten Kankaanpäässä. Uhkaus joukkosurmasta kohdistui neljään sisarukseen sekä heistä kolmen puolisoon. Teko jäi uhkauksen asteelle.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1992 syntyneen miehen laittomasta uhkauksesta 40 päiväsakkoon, yhteensä 600 euron sakkoihin. Lisäksi hän joutuu maksamaan henkisestä kärsimyksestä 500 euroa korvauksia jokaiselle uhkauksensa kohteelle eli yhteensä 3 500 euroa korvauksia.

Ensimmäisen tappouhkauksen mies lateli ravintolan pihalla Kankaanpäässä. Mies huusi autosta pihalla olijoille, että "jos hän olisi tiennyt kaikkien (sisarusten ja heidän puolisoidensa) tulevan paikalle, hän olisi ottanut aseen mukaan ja ampunut heidät kaikki".

Tapahtuman jälkeen hän vielä kirjoitti julkiselle Facebook-sivulleen viestin, jossa hän niin ikään kertoi sisarusten tappamisesta.

Syyttäjän mukaan tappouhkaus kohdistui kaikkiin seitsemään henkilöön, joilla oli perusteltu syy pelätä omansa ja toisten turvallisuuden puolesta.

Tapauksen erikoisin piirre on se, ettei uhkauksen motiivi selvinnyt. Teolle ei löytynyt mitään järjellistä syytä poliisin esitutkinnassa eikä oikeuskäsittelyssä.

Epäilty myönsi suukovun ja some-kirjoittelunsa, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Osapuolet ilmeisesti tuntevat jollakin tavalla toisensa, mutta heidän välillään ei tiedetä olleen aiempaa ystävyys- tai vihasuhdetta.

Puolustus esitti, että epäilty olisi tekohetkellä ollut joko syyntakeeton tai ainakin alentuneesti syyntakeinen. Puolustus ei kuitenkaan vaatinut mielentilalausunnon tilaamista. Käräjäoikeus päätyi siihen, että epäilty oli uhkaukset esittäessään syyntakeinen.

Käräjäoikeuslähteiden mukaan on erittäin harvinaista, että epäilty passitetaan sakkojutussa mielentilatutkimukseen, koska epäilty muun muassa menettäisi vapautensa ainakin tutkimuksen ajaksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?