Rauman Meriteollisuuskiinteistöt Oy tilinpäätös 2016, tilat lähes täydessä käytössä ja talous plussalla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman telakkakiinteistöyhtiö ylsi plussatulokseen

15.5.2017 8:40

Kaupungin omistama, Seaside Industry Park -meriteollisuuspuistoa hallinnoiva Rauman Meriteollisuuskiinteistöt Oy saavutti viime vuodelta taloudellisesti lievästi positiivisen tuloksen.

Kiinteistöyhtiö on saanut vuokrattua lähes kaikki telakka-alueen kiinteistöt tuotannolliseen käyttöön. Suuren rakennuskannan kiinteät kulut on voitu kattaa vuokratuloilla.

Yhtiön vuoden 2016 tilinpäätöksen mukaan meriteollisuuspuiston tiloista on vuokrattuna 95 prosenttia ja liikevaihto oli noin 4,6 miljoonaa euroa. Tilikauden voitoksi yhtiö kirjasi noin 55 000 euroa. Edellisvuonna liikevaihto oli noin kolme miljoonaa euroa.

Yhtiöllä oli vuoden päättyessä yhteensä 39 vuokrasopimusta telakka-alueen toimisto- ja tuotantotiloista. Toistaiseksi voimassa olevien pitkäaikaisten vuokrasopimusten osuus on runsaat 88 prosenttia.

Menneenä vuotena kiinteistöyhtiö vuokrasi toimintaansa kasvattaneelle Rauma Marine Constructions Oy:lle suuret tuotantohallit toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. RMC osti kaupungilta myös laivalohkotehtaan tuotantolaitteet.

Investointeihin kiinteistöyhtiö käytti yhteensä noin 9,8 miljoonaa euroa. Merkittävimmät investointikohteet olivat Rolls-Royce Oy:n tuotantotilojen modernisointi- ja laajennus. Investointi- ja rahoituskulut katetaan vastikkeellisesti vuokratuloilla.

Rolls-Royce investoi Raumalle omiin potkurilaitevalmistuksen tuotantotiloihinsa noin 57 miljoonaa euroa.

Kiinteistöyhtiö ennakoi investointien jatkuvan laivanrakennukseen korkealla tasolla. Suunnitelmissa on mm. monitoimihallin sekä alusten vesillelaskujärjestelmän rakentaminen. Vireillä on myös telakan lähivesialueen ruoppaaminen.

Rauman kaupunki osti telakka-alueen, rakennukset ja tuotantovälineet vuonna 2014 noin 18 miljoonalla eurolla. Omistajana kaupunki ei ole edellyttänyt välitöntä tuottoa sijoitukselleen, vaan päätavoite on ollut telakka- ja meriteollisuus toiminnan elvyttäminen sekä työpaikkojen määrän maksimointi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: