Kova tuuli katkoi sähköjä yöllä ja haittaa korjauksia edelleen aamulla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kova tuuli katkoi sähköjä yöllä ja haittaa korjauksia edelleen

Kirjoittaja muistuttaa, että 90 prosenttia viemäröinnistä lakkaa toiminnasta, kun sähkökatko on kestänyt yhden päivän. Veden jakelusta jopa 99 prosenttia keskeytyy, kun sähkökatko on kestänyt 12 tuntia ja yli 90 prosenttia kaupoista joutuu laittamaan ovet kiinni välittömästi sähkökatkon sattuessa.

10.2.2020 8:23 | Päivitetty 10.2.2020 10:07

Satakunta

Muutamia tuhansia asiakkaita on ollut ilman sähköjä eri puolilla Satakuntaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Maanantaiaamuna sähköjä oli edelleen poikki varsinkin Merikarvialla, missä ennen aamukahdeksaa sähköttömiä asiakkaita oli 570. Vielä kello kymmeneltä Merikarvialla oli sähköttä 457 asiakasta. Porissa vastaava luku oli noin 200 (38 kello 10), Raumalla alle sata (6 kello 10) ja Siikaisissa kolmisenkymmentä edelleen aamukymmeneltä.

Porissa sähköt olivat enimmillään poikki noin tuhannelta asiakkaalta kello kahden aikaan yöllä. Merikarvialla sähköttömiä oli tuntia aiemmin jopa yli 1200. Raumallakin sähkökatkosta kärsi enimmillään lähes tuhat asiakasta.

– Jos sääennusteet pitävät paikkansa, tunnin kuluttua alkaa olla sellaiset olosuhteet, että päästään kunnolla korjaamaan vikoja, kertoi muun muassa Merikarvialla toimivan Lankosken Sähkön toimitusjohtaja Kari Rimpelä maanantaiaamuna kello kahdeksalta.

Vikapaikkoja on hänen mukaansa tiedossa. Ensimmäisiltä asiakkailta sähköt katkesivat jo ilta yhdeltätoista.

– Korjauksia on pidätellyt kova tuuli. Emme voi laittaa työntekijöitä vaaraan, Rimpelä sanoo.

– Merenranta on meille se hankala alue. Sinne tuuli iskee ensimmäisenä. Korjausporukka on lähtenyt rantaan jo kohteeseen, missä ainakin on nyt vika. He arvioivat paikan päällä, onko korjaustyöhön ryhtyminen jo turvallista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: