Rauman kaupunki selvittää Pohjoiskehän tapaturman - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kaappitapaturma selvitetään perin pohjin Raumalla – ”Tärkeää on välttää vastaavat onnettomuudet jatkossa”

Pohjoiskehän koulu valmistui kesällä 2019 ja on käytössä ensimmäistä lukuvuotta. Oppilaita koulussa on noin 430 ja henkilökuntaa 120.

20.2.2020 16:05 | Päivitetty 20.2.2020 16:15

Rauma

Rauman vs. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto on perustanut työryhmän, joka alkaa tutkia Pohjoiskehän koululla viime viikon maanantaina sattunutta tapaturmaa. Ryhmän tehtävänä on selvittää tapaturman syyt, toiminta sen yhteydessä sekä sen jälkeen tehdyt toimet. Tärkeää on saada selville, miten vastaavat onnettomuudet voidaan jatkossa välttää.

Selvitystyötä johtaa kaupungin eri toimialoista riippumaton vs. kaupunginreviisori Johanna Suokanto. Suvannon mielestä on hyvä, että selvitystyön johdossa on toimialoista riippumaton taho, jolle sisäinen tarkastus muutenkin kuuluu.

Selvitysryhmän työ alkaa ensi viikon maanantaina, kun Suokanto palaa vuosilomalta.

Onnettomuuden jälkihoito aloitettiin heti tapaturman jälkeen. Pohjoiskehän koulun kaikki kalusteet on tarkastettu, ja nyt meneillään on kaikkien muidenkin koulujen ja päiväkotien kalusteiden tarkastus. Laaja turvallisuustarkastus tehdään yhdessä käyttäjien ja henkilöstön kanssa. Jos turvallisuuspuutteita löytyy, ne korjataan saman tien.

Myös lasten ja työntekijöiden kriisiapu alkoi heti. Tapaturmaa on koulussa käsitelty monin eri tavoin, ja paikalla on ollut asiantuntijoita työterveydestä ja oppilashuollosta. Oppilailla on hiihtoloman jälkeenkin mahdollisuus keskusteluun koulupsykologien ja kuraattorien kanssa.

Koulun hallinnollinen rehtori on huolehtinut tiedottamisesta lasten koteihin. Hän on pitänyt koko ajan yhteyttä myös loukkaantuneen oppilaan perheeseen.

– Olemme kertoneet tapahtumista avoimesti myös tiedotusvälineille ja kaupungin nettisivuilla tapahtumasta on kerrottu pääpiirteissään, Pohjoiskehän koulun hallinnollinen rehtori Jukka Raiskinmäki toteaa.

Pohjoiskehän koulun oppilaiden vanhemmille tiedotetaan asiasta lisää, kun jotain uutta kerrottavaa on. Muut kuntalaiset ja median edustajat voivat seurata selvitystä tekevän työryhmän työn etenemistä kaupungin nettisivujen ajankohtaispalstalta osoitteessa www.rauma.fi.

Loukkaantuneen oppilaan perhe toivoo, että heille annettaisiin toipumisrauha.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos