Poliisin ankkuritiimin ryhmänjohtaja palasi twitterissä Porin nuorison pääsiäiskokoontumisiin ja muistutti aikuisia – ”Meidän tehtävämme on puhua, opastaa ja kuunnella nuoriamme” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisin ankkuritiimin ryhmänjohtaja palasi twitterissä Porin nuorison pääsiäiskokoontumisiin ja muistutti aikuisia – ”Meidän tehtävämme on puhua, opastaa ja kuunnella nuoriamme”

Kuvituskuva.

16.4.2020 21:40

Porin poliisin lapsiin ja nuoriin keskittyvän ankkuritiimin ryhmänjohtaja, rikosylikonstaapeli Teemu Huttunen palasi Twitterissä pääsiäisen tapahtumiin Porissa. Satapäisen nuorisojoukon kokoontuminen ja kärhämöinti Porissa ylitti pääsiäisenä valtakunnallisenkin uutiskynnyksen.

Huttunen julkaisi aiheesta torstaina neliosaisen twiitin.

Huttunen arvelee, että nuoret kokoontuvat luvattomasti helposti tavoitettavissa olevaan tilaan, koska luvalliset kokoontumispaikat ovat vähissä.

– Avotulen teko ja nuotion ympärillä istuskelu houkuttaa edelleen myös niissä paikoissa, missä sitä ei tulisi harrastaa, hän kirjoittaa.

Kun nuorilla on kokoontumisissa ajoneuvo, saattaa näyttämisen halu johtaa Huttusen mukaan laittomiin ja uhkarohkeisiin esityksiin muiden edessä

– Suuren joukon kokoontuessa saattaa myös vanhat riidat ja kaunat nousta esiin.

Huttunen muistuttaa, että ryhmäpaine voi houkutella nuoria muun muassa päihteiden käyttöön. Kotibileet ovat ovat hänen mukaansa entistä houkettelevampi tilaisuus nähdä muita. Riskinä on on että paikalle tulee kutsumattomia, mahdollisesti hyvinkin paljon.

Hän muistuttaa viimeisen twiittinsä lopuksi myös aikuisten vastuusta.

– Aikuiset! Meidän tehtävämme on puhua, opastaa ja kuunnella nuoriamme.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: