Karhu Aeron aamulento Helsinkiin palasi heti Poriin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Karhu Aeron maanantain aamulento Helsinkiin palasi heti nousun jälkeen Poriin – ”Manuaali sanoo, että tällaisen jälkeen on mentävä takaisin, vaikka kone vaikuttaisi olevan kunnossa”

Karhu Aeron kone kääntyi takaisin Porin-kentälle maanantaiaamuna. Kuvan lento tai kone ei liity tapaukseen. Arkistokuva. ­

12.10. 12:21 | Päivitetty 12.10. 19:39

Pori

Maanantai-aamuna kello 7.40 Porista Helsinkiin lähtenyt Karhu Aeron lento numero BPS692 joutui kääntymään heti nousun jälkeen ympäri ja laskeutumaan Porin-kentälle.

Kone kohtasi ilmailussa jokseenkin yleisen asian: Nousukiidossa kone osui lintuparveen.

– Kyllä, pitää paikkansa, vahvistaa Karhu Aeron maajohtaja Juha Köykkä.

Köykkä kertoi myöhemmin iltapäivällä Ylelle, että koneeseen osui monta lintua ja konetta jouduttiin puhdistamaan.

Mitään kovin dramaattista törmäyksestä ei seurannut. Moottorit pysyivät käynnissä ja kone laskeutui aivan normaalisti takaisin Poriin muutama matkustaja kyydissään, kertoi Köykkä.

– Koneen vaurioita selvitetään parhaillaan, vaikka todennäköisesti mitään hälyttävää ei löydy. Mutta manuaaleissa lukee, että jos tulee osuma lintuun, bird strike, on palattava takaisin.

Siitä, oliko osuma moottoriin, ei ole myöskään vielä tietoa. Mitään varsinaista vaaratilannetta ei törmäyksestä Köykän mukaan päässyt syntymään.

Lipunmyynnistä vastaavan Inter Handling Porin toimitusjohtajan Marja Huhtasen mukaan molemmat maanantain lopuista lennoista Porista Helsinkiin joudutaan perumaan. Tiistain lennot pystytään hoitamaan varakoneella, Juha Köykkä kertoi Ylelle.

Päivitetty 12.10.2020 kello 12.25: Täsmennetty tietoja lentojen perumisesta.

Päivitetty 12.10.2020 kello 19.38: Lisätty tieto, että kone osui lintuparveen, eikä yhteen lintuun. Lisätty tieto, että tiistain lennot pystytään hoitamaan varakoneella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?