Satasairaalan 50 miljoonan jättiuudistushanke on päivän puheenaihe Satakunnassa: ”Lyhytnäköistä toimintaa, mutta kun ei ole omista rahoista kyse, niin antaa mennä” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satasairaalan 50 miljoonan jättiuudistushanke on päivän puheenaihe Satakunnassa: ”Lyhytnäköistä toimintaa, mutta kun ei ole omista rahoista kyse, niin antaa mennä”

Uutinen Satasairaan uudisrakennushankkeelle myönnetystä poikkeusluvasta on herättänyt rekatioita puolesta ja vastaan.

Uusi Satapsykiatria näkyy havainnekuvassa sairaalan vanhan päärakennuksen vieressä ylävasemmalla. Suuret uudisrakennuksen etualalla puolestaan liittyvät Satasairaalan tulevaisuudensuunnitelmiin. Niihin sijoittuisivat kuumasairaala ja poliklinikka.

6.7.2019 12:11

Sosiaali- ja terveysministeriöstä näytettiin vihreää valoa Satasairaalan jättihankkeiden ensimmäiselle suurelle askeleelle. Ministeriö on myöntänyt 4.7.2019 poikkeusluvan Satapsykiatrian uudisrakennushankkeelle.

Kaikki Satakunnan Kansan lukijat eivät ole hihkuneet innosta uutista lukiessaan.

– Huono päätös. Harjavallassa jää valtava kiinteistömassa vaille käyttöä.

– Pistäkää nyt kuriin piirin johto, kohta kaikki toiminnot on uusissa rakennuksissa, eikä ole varaa pitää toimintoja nykyäänkään yllä. Ihan oikeasti tuo nostaa kuntien maksumäärää miljoonilla. Onko kohta Satakunta konkurssissa sairaanhoitopiirin ylimielisellä asenteella ja vastuuttomalla investointi tahdilla?

– Kuvasta näyttää siltä että T-rakennus joka valmistui -88 vuonna ja P-rakennus joka on vielä paljon uudempi puretaan uuden tieltä. Huollon johtaja oli itse suunnittelemassa ainakin P-rakennusta ja nyt se jo puretaan. Lyhytnäköistä toimintaa, mutta kun ei ole omista rahoista kyse, niin antaa mennä

Eräs huolenaihe on sairaalan parkkipaikka.

– Näyttää huolestuttavan pieniltä nuo pysäköintialueet. Tänäänkin oli taas invapaikat täynnä laputtomia autoja, vaikka kesälomien takia toimintaa on vähemmän. Koska tuossa kuvassa jo näkyy, että yksi tie poistuu käytöstä, niin mitenkä mahtaa sujua rakentamisen aikainen liikenne ja pysäköinti? Katastrofia pukkaa niin sanotusti, kun muistelee lastensairaalankin rakentamista.

– Mihin asiakkaat pysäköivät autonsa tulevaisuudessa? Havainnekuvassa asiakkaille/vierailijoille ei näy mitään parkkialuetta. Satakunnan alueella monelta paikkakunnalta ei pääse kaupunkiin kuin omalla autolla. Ja sairaalassa käy paljon iäkästä tai muutoin huonokuntoista väkeä, ei kai heitä kävelytetä radan toiselta puolelta sairaalaan?

Osa lukijoista otti kuitenkin uutisen ilomielin vastaan.

– Hienoa, kun Satakunnan sairaaloita uusitaan. Myös Maantiekadun sairaalaa on fiksattu todella ajanmukaisemmaksi viime vuosina. Tuon Satakunnan keskussairaalan toimivan nimen muuttaneista mielestäni "mauttomamman muoviseksi" en ymmärrä vieläkään, mutta se on pieni murhe se.

– Uusia työpaikkoja ja laadukasta terveydenhuoltoa porilaisille. Taitaa tulla Suomen suurin sairaalakeskittymä. Parkkipaikoille löytyy tilaa parin minuutin kävelymatkan päästä, eiköhän sinne parituhatta autoa saada mahtumaan.

Käy lukemassa kaikki kommentit ja osallistu itse keskusteluun:

Melkoinen kesäyllätys: Satasairaala sai poikkeusluvan 50 miljoonan euron jättihankkeelle

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos