Kahden maakunnan palokuntia hälytettiin sammuttamaan rakennuspaloa, jota ei ollut – palomestari muistuttaa pelisääntöjen noudattamisesta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kahden maakunnan palokuntia hälytettiin sammuttamaan rakennuspaloa, jota ei ollut – palomestari muistuttaa pelisääntöjen noudattamisesta

Pelastuslaitos hälytettiin maanantaina aamulla valtatie 8:lle, mutta tehtävää palomiehillä ei onnettomuuspaikalla ollut.

18.1.2020 18:32 | Päivitetty 18.1.2020 19:52

Satakunnan ja Pirkanmaan alueen palokuntia hälytettiin sammuttamaan Kokemäen Mutkalantielle rakennuspaloa, jota ei todellisuudessa ollut edes olemassa.

Päivystävä palomestari Jari Eno Satakunnan pelastuslaitokselta kertoo, että alueella poltettiin risuja pellolla. Ilmoitus pelastuslaitoksen tilannekeskukseen oli jäänyt tekemättä.

– Meillä oli nyt parin maakunnan alueelta palokuntia liikkeellä tämän asian takia.  Tällaisista perkuujätteiden polttamisista tulee tehdä ilmoitustilannekeskukseen, eikä lupaa pimeään aikaan edes annettaisi. Liekit voivat näkyä hassusti rakennusten takaa, ja ihmiset tekevät sitten totta kai ilmoituksia hätäkeskukseen.

Palopaikalle lähettiin kahdeksan yksikköä, joista neljä on Satakunnan ja neljä Pirkanmaan pelastuslaitoksen alueelta.

Hälytys epäillystä rakennuspalosta annettiin lauantaina kello 18.13.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut