Viime vuonna 12 rippikoululaista ja 8 kastettua – Lavian seurakunta aloittaa liitosneuvottelut Noormarkun seurakunnan kanssa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Viime vuonna 12 rippikoululaista ja 8 kastettua – Lavian seurakunta aloittaa liitosneuvottelut Noormarkun seurakunnan kanssa

Lavian seurakunnan jäsenmäärä on pienentynyt, ja viime vuonna kastettuja oli vain kahdeksan.­

27.4.2020 20:00

Lavian ja Noormarkun seurakuntien liitosneuvottelut alkavat, kertoo Porin evankelisluterilainen seurakuntayhtymä. Tavoitteena on asetettu, että liitos toteutuisi vuodenvaihteeseen mennessä. Jotta se voisi toteutua, liitosesitys pitää saada tuomiokapituliin viimeistään 7. syyskuuta.

Lavian vs. kirkkoherran Tuija Kruusin mukaan tarvitaan Lavian seurakunta tarvitsee liitoksen, jolla turvataan toiminnan jatkuminen Laviassa. Liitostarpeen taustalla on myös kiristynyt taloustilanne.

Lavian seurakunnan jäsenmäärä on pienentynyt, ja viime vuonna rippikouluikäluokka oli enää 12 henkilöä ja kastettuja oli vain kahdeksan.

Yleisenä suosituksena on, että yksipappiset seurakunnat voisivat jatkaa toiminnallisina yksikköinä isomman osana, mutta ilman nykyisenkaltaista hallintorakennetta.

Laviassa suunniteltiin liitosprosessista kaikille avoimen kuulemistilaisuuden järjestämistä, mutta se kariutui koronaepidemiaan.

Seurakuntalaiset voivat kuitenkin kertoa mielipiteensä sähköpostitse vs. kirkkoherra Tuija Kruusille tai seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajalle Anita Kampille, tai sen voi toimittaa seurakuntatoimiston postilaatikkoon sunnuntaihin 17. toukokuuta mennessä.

Mielipiteitä kaivataan erityisesti siitä, mikä seurakunnan toiminnassa on tärkeintä ja minkä pitäisi ehdottomasti jatkua, sekä parhaasta jumalanpalvelusten järjestämisajasta. Samalla seurakuntalaiset voivat jättää vapaamuotoiset terveisensä neuvotteluihin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?