Riku Räsänen Rauman maauimalan kunnostuksesta: Ei bisnestä vaan pelastusoperaatio - Satakunta - Satakunnan Kansa

Riku Räsänen Rauman maauimalan kunnostuksesta: Ei bisnestä vaan pelastusoperaatio

Heikkokuntoinen Rauman maauimala oli kesällä 2016 yleisöltä suljettuna ja allas turvallisyyssyistä erikseen aidattuna. Jos sopimukset muuttuvat todeksi, altaassa uidaan taas kesällä 2018.

2.3.2017 20:13

Vuosia rapistuneessa tilassa olleen Rauman maauimalan peruskunnostus on etenemässä. Rauman kaupunki ja Riku Räsäsen omistama RPR Event Oy ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen maauimalan ja lähialueiden vuokrauksesta sekä uimalan peruskorjauksesta.

Rauman kaupunginhallitus käsittelee ensi viikon kokouksessaan sopimuksia, jotka esitetään kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Tavoitteena on, että peruskorjattu ja modernisoitu uimala avautuisi kesäkuussa 2018.

Riku Räsänen kertoo peruskorjauksen suunnitelmien olevan valmiina. Lopullisen laajuuden määrittelee kuitenkin korjaukseen saatava rahoitus. Räsäsen arvio on, että uintikuntoon uimala saadaan noin 1,5 miljoonalla eurolla.

Nykyinen uinti- ja hyppyallas on suunnitelmana jakaa eri syvyisiiin osiin ja uimalasta tulisi koko perheen käyttöön tarkoitettu viihdeuimala.

– Bisnes tämä ei ole, vaan pelastus- ja talkoo-operaatio. Maauimalan kunnostamisesta on vain puhuttu kauan. Jonkun pitää siihen ryhtyä, Räsänen toteaa.

Talkoisiin ja rahoitukseen Räsänen toivoo mukaan paikkakunnan yrityksiä. Toistaiseksi vapaaehtoisesti mukaan lähteviä ei ole ilmaantunut muita kuin maauimalan omistaja eli Rauman kaupunki.

Sopimusluonnosten mukaan RPR Event Oy vuokraa uimalan sekä sen naapurissa olevan huoltorakennuksen 20 vuodeksi eli vuoteen 2037 saakka. Räsäsen yhtiö vastaa peruskorjauksesta sekä uimalan ylläpidosta ja muista oheispalveluista.

Rauman kaupunki osallistuu peruskorjauksen investointikustannuksiin yhteensä miljoonalla eurolla vuosina 2017-18. Toiminnan ylläpitoon kaupunki osallistuu vuosittain 50 000 eurolla.

Sopimusehdotuksen mukaan RPR Event maksaisi uimalasta ja sen maa-alueesta 10 000 euron vuosivuokraa. Kaupungin tukirahoitus olisi näin nettona 40 000 euroa vuodessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: