JVP-Euran puhdistamolta kiintoainetta Eurajokeen - Satakunta - Satakunnan Kansa

JVP-Euran puhdistamolta kiintoainetta Eurajokeen

Puhdistamolta valui veteen muutaman tunnin ajan karkaamaan normaalia korkeampi määrä kiintoainetta, joka näkyi vaaleana juovana purkuputken suulla.

2.3.2017 13:00

JVP-Eura Oy:n jätevedenpuhdistamolle tuli tiistaina ja keskiviikkona epätavallisen suurta typpikuormaa, jonka lähdettä selvitellään parhaillaan. Yhtiö kertoi asiasta nettisivuillaan.

Puhdistamolla oli tapahtuma-aikana sekä biologinen että kemiallinen puhdistus käytössä, mutta suuren typpikuorman seurauksena lähtevään veteen pääsi muutaman tunnin ajan karkaamaan normaalia korkeampi määrä kiintoainetta, joka näkyi vaaleana juovana purkuputken suulla. Myös lähtevän veden typpipitoisuus oli normaalia hieman korkeampi.

JVP-Eura Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Patala pahoittelee tilannetta ja sanoo tekevänsä koko ajan töitä löytääkseen syyn epätavalliseen kuormaan.

– Tilanne laitoksella on normalisoitunut korjaavien toimenpiteiden ansiosta. Prosessia ja kemikaaliannostuksia optimoitiin ja lähtevän veden kiintoainepitoisuus alkoi jo eilisiltana olla normaali, Patala kertoo.

Laitoksella ei ole tällä hetkellä desinfiointivalmiutta laitteiston huollon vuoksi.

Eurajoki-työryhmä on tänään arvostellut yhtiötä siitä, että asiasta ei ole tiedotettu jokivarren asukkaille, kuten puhdistamon ympäristöluvassa määrätään. Pirjo Patalan mukaan asiasta sovittiin laitoksen valvonnasta vastaavan Ely-keskuksen viranomaisen kanssa.

– Kyse ei ollut vakavasta päästöstä, vaan lievästä, lyhytaikaisesta häiriöstä. Korjaavat toimet aloitettiin niin pian kuin mahdollista, hän tähdentää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: