Porin entinen satamavirasto aiotaan myydä vain 40 000 eurolla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin entinen satamavirasto aiotaan myydä vain 40 000 eurolla

Vanhasta satamaviraston kiinteistöstä on suora näkymä merelle. Virasto näkyy kaartuvan hiekkarannan päässä puiden takana.

2.3.2017 11:47

Porin tekniselle lautakunnalle esitetään Porin entisen satamaviraston myymistä vain 40 000 eurolla. Tarjouksen ovat tehneet perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun Janne Laitomaa, Vesa Railamaa, Roni Mäkinen ja Jussi Välimäki.

Kaupan perusteena on yritysvaikutusten huomioiminen, kohteen vesijohtojen ja viemäreiden kunto ja kohteessa tehty asbestikartoitus.

Upealla paikalla lähellä kaartuvaa hiekkarantaa Mäntyluodossa meren rannalla sijaitseva rakennus on kaupungille tarpeeton, sillä Porin Satama Oy toimii nyt yhdessä Tullin kanssa satama-alueen kyljessä sijaitsevassa uudisrakennuksessa.

Satamaviraston entinen toimitilarakennuksen bruttopinta-ala on noin 1 190 neliömetriä.

Nelikerroksisessa (2 + kellarikerros ja ullakkokerros) rakennuksessa on kaksi asuinhuoneistoa, runsaasti toimistotiloja, sosiaalitiloja, väestösuoja ja lämmönjakohuone. Rakennus on betonirunkoinen ja se on valmistunut vuonna 1963.

Tyydyttävässä kunnossa oleva vanha satamavirasto on 10 190 neliömetrin suuruisella tontilla osoitteessa Merisatamantie 13. Enin osa rakennuksesta on tyhjillään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: