Raumalle hammashoitoon yhden hoitokerran järjestelmä – tarkastus ja hoito samalla kertaa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumalle hammashoitoon yhden hoitokerran järjestelmä – tarkastus ja hoito samalla kertaa

Raumalla kokeillaan uutta käytäntöä hammashoidossa. Hampaat tarkastetaan ja hoidetaan yhdellä hoitokäynnillä.­

3.1.2017 12:19

Rauman kaupungin terveyskeskus käynnistää suun terveydenhuollossa uuden hoitojärjestelmän, jolla potilaan hampaisto tarkastetaan ja hoidetaan yhdellä hoitokäynnillä.

Halssi -nimen saanut suun hoidon toimintamalli otetaan käyttöön 9. tammikuuta. Se toimii normaalin vastaanottotoiminnan ohessa ja on tarkoitettu kohtuullisen vähän hoitoa tarvitseville aikuispotilaille. Hammashoito pyritään tekemään yhdellä hoitokäynnillä alusta loppuun.

Samalla käyntikerralla hammaslääkäri voi tarkastaa, paikata hampaan tai useitakin hampaita ja suuhygienisti poistaa hammaskiveä ja kerrata kotihoitoa.

Halssi -järjestelmän käytössä on kahdeksan hoitohuonetta, joissa hoitohenkilökunta siirtyy huoneesta toiseen kunkin potilaan hoitotarpeen mukaan. Potilaan ei tarvitse siirtyä huoneesta toiseen tai odottaa hoitoaan, vaan henkilökunta tulee potilaan luo.

Potilaalle annetaan tarkan vastaanottoajan sijasta tunnin aikaikkuna, jonka aikana hänet kutsutaan tekstiviestillä hammashoitolaan. Tarkka vastaanottoaika lähetetään potilaalle tekstiviestillä 30 minuuttia ennen vastaanottoajan alkua.

Potilaalle tehtävän tutkimuksen perusteella sovitaan, mitä käynnin aikana tehdään ja arvioidaan hoitokäynnin vaatima aika.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?