Rokkikokki Miamista iskee veitsensä tänään suomalaiseen riistaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rokkikokki Miamista iskee veitsensä tänään suomalaiseen riistaan

Jani Lehtinen ja Alan Hughes aikovat loihtia Buccon keittiössä seitsemän ruokalajin yllätysmenun.

29.9.2016 9:34

Ravintola Buccon keittiössä häärää tänään eksoottinen kutsuvieras. Miamissa viiden eri ravintolan keittiössä työskennellyt Argentiinassa syntynyt Alan Hughes luottaa vieraiden raaka-aineiden keskellä inspiraatioon.

– Innostun mistä tahansa paikasta. Heitä minulle joku paikannimi maailmasta, niin haluan heti tutustua sen ruokakulttuuriin. Haluan kokea ruuan ja sen rituaalin, jolla paikallista ruokaa valmistetaan, Hughes sanoo.

Maailmankansalainen aikoo loihtia seitsemän ruokalajin illallisen yhdessä Buccon ravintoloitsija Jani Lehtisen kanssa suomalaisesta riistasta, kalasta ja marjoista, kuten tyrnistä.

– Olen tullut tänne oppimaan. Olen haltioissani suomalaisista raaka-aineista, kuten sienistä ja marjoista, joita voi poimia suoraan metsästä.

Hughes kuvailee itseään kokiksi, maailmanmatkaajaksi ja esiintyjäksi. Hän kuvaa matkoillaan videosarjaa nimeltäAll Of The Above.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: