Fonecta irtisanoo jopa 60 – numerotiedusteluun soitetaan yhä harvemmin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Fonecta irtisanoo jopa 60 – numerotiedusteluun soitetaan yhä harvemmin

Fonecta toimii Porin Puuvillassa.

29.9.2016 14:44

Fonecta Oy aikoo aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 020202-liiketoimintayksikössä.

Neuvottelut koskevat 155:ä asiakaspalvelijaa, joista Turussa työskentelee 69 henkilöä ja Porissa 86. Yritys aikoo irtisanoa enintään 60 henkilön työsuhteet.

– Meidän puhelumäärämme ovat laskeneet dramaattisesti viime vuosina. Ne ovat laskeneet vielä huomattavasti enemmän 118-palvelussa kuin 020202-palvelussa, sanoo Fonectan asiakaspalvelujohtaja Petri Tervevuori.

Tervevuori sanoo, että kokonaistyömäärä on vähentynyt, vaikka yrityspuolella Fonecta on saanut yrityspuolelta uusia asiakkaita.

– Toisaalta moniosaamisen tarve kasvaa. Me olemme tulleet siihen tilanteeseen, että meidän tapa tuottaa palvelua ei toimi tässä päivässä.

Voiko moniosaamisen suomentaa sillä tavalla, että jäljelle jäävien työtehtävien määrä kasvaa?

– Ihan noin suoraviivaisesti en sitä sanoisi. Jos meidän suunnitelmamme toteutuu, niin jatkossa meillä ei ole henkilöitä, jotka tekevät vain yhtä palvelua.

Fonectan pääluottamusmies Miia Pajunen otti yt-neuvotteluihin kantaa ammattiliitto Pro:n verkkosivuilla. Hänen mukaansa talossa pidempään ollutta väkeä on siirretty 118-palveluun ja nuorempia vuokratyöläisiä on palkattu 02-palveluun.

– Vaikuttaa aivan suunnitelmalliselta toiminnalta. Henkilöt, jotka ovat toistakymmentä vuotta tehneet asiakaspalvelutyötä, on siirretty 118-palveluun ja nyt tätä osaamista pidetään suppeana. Sen sijaan taloon vastatulleet ovat päteviä 020202-palveluun.

– Kyse ei ole teknisestä osaamisesta. Siirrot on tehty arvioimalla yksinomaan asiakaspuhelujen tunnelmaa ja käytyä keskustelua.

Yt-neuvottelujen arvioitu kesto on kuusi viikkoa.

Ammattiliitto Pro Uutista muokattu 29.9.2016 klo 14.22: Miia Pajusen kommentista poistettu sana tuottamaton.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: