Lapsilla vaarallisia harrastuksia Satakunnassa – Poliisi: Juostaan autojen edessä ja maataan tiellä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lapsilla vaarallisia harrastuksia Satakunnassa – Poliisi: Juostaan autojen edessä ja maataan tiellä

14.7.2016 18:16

Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnista vastaava Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo Facebookissa vaarallisesta ilmiöstä.

– Kesälomien aikaan lapsilla voi olla paljon aikaa järjestää itselleen ”harrastuksia”, elleivät vanhemmat järjestä heille riittävästi toimintaa. Poliisille on tullut vihjeitä siitä, että alaluokkaikäisillä lapsilla on vaarallisia harrastuksia liikenteessä. Vilkasliikenteisillä teillä kilpaillaan uhkarohkeasti siitä, kuka voittaa autojen edestä juoksemisen tai tiellä pisimpään makaamisen ennen auton tuloa, poliisi kirjoittaa.

– Lapsilla on käytössään puhelimia ja niissä on mahdollisuus muodostaa suljettuja sosiaalisen median ryhmiä, joissa lapsille ominainen ajattelu voi tiivistyä ikäviä seurauksia aiheuttaviksi tapahtumiksi.

Poliisi toivoo vanhempien seuraavien lastensa käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa ja kertovan heille liikenteen vaaroista.

Seuraa siis minkälaisessa kaveriporukassa lapsesi viihtyy ja pyri selvittämään myös sometuttavuudet ja ennenkaikkea kerro hänelle liikenteen vaaroista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: