Linja-autoyhtiöt ja VR varautuvat superviikon kysyntään lisävuoroilla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Linja-autoyhtiöt ja VR varautuvat superviikon kysyntään lisävuoroilla

Arkistokuva

11.7.2016 15:56

Suomi-Areena ja Jazzit näkyvät joukkoliikenteen matkustajamäärissä. Poriin liikennöivät linja-autoyritykset ja VR ovat varautuneet poikkeaviin matkustajamääriin lisävuoroilla ja ylimääräisillä autoilla.

Satakunnan Liikenteen suunnittelijan Kalevi Lindstedtin mukaan ruuhka painottuu loppuviikkoon. Satakunnan Liikenne ajaa lisävuoroja torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Vuorot suunnataan Raumalle, Tampereelle, Kankaanpäähän, Turkuun, Huittisiin ja Helsinkiin. Tavoitteena on palvella erityisesti illalla Jazzeilta ja Suomi-Areenalta majapaikkoihin suuntaavia.

– Tähän suuntaan vuoroja on alkuviikosta sen verran paljon, ettei ylimääräisiä tarvita, Lindstedt sanoo.

Toinen useista kaupungeista Poriin liikennöivä linja-autoyhtiö Onnibus.com varautuu poikkeuksellisiin matkustajamääriin ajamalla vuoroja kahdella bussilla.

– Jos me näemme, että auto täyttyy, niin lisäämme kapasiteettia, yhtiön toimitusjohtaja Lauri Helke sanoo.

Onnibus ajaa Poriin Helsingistä, Tampereelta, Vaasasta ja Turusta Rauman kautta.

Helke arvioi, että kahdella autolla ajettavia vuoroja kertyy noin 20 suuntaansa. Torstaina ja perjantaina ajetaan usein kahdella bussilla kohti Poria, ja lauantaina ja sunnuntaina vastaavasti Porista poispäin.

– Osa tuplauksista hoidetaan meidän omilla vara-autoilla, mutta pääosin alihankintana.

Myös VR varautuu superviikkoon festarijunan muodossa. Ylimääräinen vuoro ajetaan lauantaiaamuna Helsingistä Tampereen kautta Poriin, eikä junaa tarvitse vaihtaa. Takaisin suunnataan sunnuntain puolella aamuyöstä.

– Viime vuonna Jazz- ja Suomi Areena-viikolla Porin aseman kautta tehtiin reilut 7000 matkaa. Se on yli tuplamäärä normaaliin kesäviikkoon verrattuna. Odotamme samanlaisia matkustajamääriä myös tänä vuonna, kertoo viestintäasiantuntija Kaisa Enkkelä VR:ltä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: