Kommentti: Keskustelut rytinällä käyntiin, yksi kauneusvirhe löytyy - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kommentti: Keskustelut rytinällä käyntiin, yksi kauneusvirhe löytyy

Porin torin penkit olivat jo maanantaiaamuna täynnä..

11.7.2016 13:56

Suomi-Areenan aloitus yllättää joka kerta. Mitään lämmittelykierroksia ei tarvittu, kun tapahtumassa mentiin heti turbovaihteella.

Aamusta lähtien väkeä riitti tilaisuuksissa erittäin hyvin.

Näyttää vahvasti siltä, että suomalaisen työn ja kansalaisjärjestötoiminnan valitseminen viikon teemaksi on onnistunut. Työ puhuttaa ja on jälleen kerran ajankohtainen.

Porissa on tällä viikolla koolla melkoinen talouden, politiikan ja median raskaan ketjun tihentymä. Vastaavaa voi hakea vain eduskunnasta täysistuntojen aikaan.

Areena on ilahduttavasti uusiutunut. Laivalava Gallen-Kallelankadulla on itsessään nähtävyys ja ohjelma niin nuorekasta, että yli nelikymppinen ei ymmärrä sisällöstä mitään. Hyvä niin, nyt on oppimisen paikka.

Raatihuoneenpuiston Purje-lava on totutusti erittäin toimiva tapahtumapaikka, kaupungintalon pihassa viehättää sympaattinen miljöö, torilavasta on saatu somistamalla upea, mutta Antinkatu 5:n teltta vaatii vielä hieman totuttelua.

Puolueiden telttarivistö on aiempina vuosina sijainnut kävelykadulla Teljäntorin edessä, mutta nyt niitä ei enää sieltä löydä. Nyt puolueilla on sulassa sovussa yhteinen teltta jäätelöbaarin ja Eetu Salinin patsaan välissä.

Salinin patsas tuo paikkaan osuvaa symboliikkaa, mutta siitä huolimatta teltta on hieman sivussa. Teltalle pitää osata mennä, vahingossa sinne ei eksy.

Poliittiset puolueet ovat yhteiskunnallisen keskustelun moottori. Keskeisempi sijainti olisi tästä syystä perusteltu.

Kirjoittaja on vastaava päätoimittaja

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: