Sipilä otti Suomi-Areenan avajaisissa kantaa Merikarvian Fixit-äänestykseen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Sipilä otti Suomi-Areenan avajaisissa kantaa Merikarvian Fixit-äänestykseen

Pääministeri Juha Sipilällä on edessä kiireinen viikko, joka huipentuu Mongoliaan Aasian ja Euroopan maiden huippukokoukseen.

11.7.2016 15:01

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli mukana Porin kauppatorilla avaamassa järjestyksessään 11. Suomi-Areenaa tänään maanantaina kello 9.30.

Avajaisissa MTV:n toimittajat Jaakko Loikkanen ja Aino Huilaja kysyivät pääministeri Sipilän kantaa Merikarvian lauantaiseen Fixit-äänestykseen.

Perussuomalaiset olivat kahden satakuntalaisen kansanedustajan johdolla järjestäneet Merikarvian Meripäivillä epävirallisen fixit-äänestyksen. Kansanedustaja Laura Huhtasaaren mukaan ei-äänet voittivat lukemin 81–47.

Pääministeri Sipilä ei mennyt tuomitsemaan halllituspuoluekumppanin kansanedustajien tempausta.

– Meidän pitää ottaa vastaan myös EU-kritiikki. Asiasta keskustelimme myös Eurooppa-neuvostosta, kuinka saamme kansalaisten luottamuksen takaisin.

Itse asiaan Sipilä ei ole muuttanut kantaansa. Hänen mukaansa nykyinen hallitus ei järjestä EU-äänestystä.

Suomi-Areenan teemana tänä vuonna ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. Suomi-Areenalta pääministeri Sipilä toivoo kuulevansa konkreettisia esityksiä työttömyyden hoitoon.

MTV-lava on tänä vuonna siirtynyt Eetunaukiolta Kauppatorille, mikä maanantaiaamuna sai yleisöltä varsin myönteisiä arvioita. Tunnelma ei ollut niin laimea kuin etukäteen pelättiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: