Raumalaisen Hulda Leifsdottìrin kisakatsomossa heiluu Islannin lippu - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumalaisen Hulda Leifsdottìrin kisakatsomossa heiluu Islannin lippu

Hulda Leifsdóttir tekee Rauman-kodissaan muun muassa luonnonaineksista saippuoita. Jo parikymmentä vuotta Suomessa asunut Leifsdóttir on ylpeä Islannin jalkapallojoukkueesta.

3.7.2016 17:49

Uskomattomaan jalkapalloilusuoritukseen venynyt Islannin joukkue laittoi koko maan sekaisin, ja myös Suomessa asuvat reilu 100 islantilaista lienevät tänä iltana liimaantuneita television ääreen, kun Islanti pelaa Ranskaa vastaan puolivälierässä.

Yksi Suomen harvoista islantilaisista on raumalainen Hulda Leifsdóttir. Vaikka hän ei ole omien sanojensa mukaan urheiluihminen, oman maan joukkueen menestys koskettaa silti.

– Juuri nyt olen todella ylpeä siitä, että olen islantilainen! Yhteisöllisyys on todella voimakas. Kun Islannin joukkue teki Englannin voitettuaan sen rituaalin, joka kuulosti viikinkihuudoilta, se oli hyvin voimakas ja kaunis. Yleisökin osallistui siihen.

Tämän illan pelin Leifsdóttir katsoo kotona, Reykjavikin lentokentältä ostettu Islannin lippu liehuen.

Unkari- ja Englanti-pelien aikaan hän oli juuri käymässä Reykjavikissa, ja kertoo, että arkipäivänä ollut peli hiljensi kaupungin täysin.

– Kaikki lähtivät töistä kotiin jo kello 15. Kun kello oli puoli viisi, kaupunki oli hiljainen kuin sunnuntaiaamuna, hän kertoo.

Ja kun voitto sitten tuli, islantilaiset ”tulivat hulluiksi, aivan hulluiksi”.

Mutta mikä on Islannin menestyksen salaisuus? Kuinka pikkuinen pohjoinen maa pystyy päihittämään jalkapallon supervallan Englannin?

Leifsdottír kertoo, että jalkapallo on aina ollut Islannissa todella suosittua. Jo hänen lapsuudessaan jokaisessa pikku kylässäkin oli kaksi jalkapallojoukkuetta. Myös naisten jalkapallojoukkue pääsi muutama vuosi sitten EM-kisoihin.

– Ja sitten on islantilainen mentaliteetti. Islanti on kuin kissanpentu, joka peiliin katsoessaan näkee leijonan.

Islanti pelaa tänään kello 22 puolivälierässä Ranskaa vastaan. Pelin voi katsoa Yle TV2:lta, lähetys alkaa 21.15.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: