Kakkostien turvallisuus tarkastettu: Suurimmat ongelmat ovat Porin päässä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kakkostien turvallisuus tarkastettu: Suurimmat ongelmat ovat Porin päässä

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on valtatie 2:lla välillä Loimaa-Pori menehtynyt 11 henkilöä.

17.6.2016 15:14

Valtatielle 2 on tehty liikenneturvallisuustarkastus. Satakuntalaisittain raportti on huolestuttava. Sen mukaan välillä Loimaa-Pori on lukuisia ongelmallisia kohteita ja, että suurimmat ongelmat ovat Porin pään tasoliittymissä.

Liikenneturvallisuustarkastuksessa käytiin läpi valtatien Loimaa–Pori-välin onnettomuudet, aikaisemmat suunnitelmat ja määritettiin asiantuntijatyönä ensimmäisen ja toisen kiireellisyysluokan toimenpiteet.

Valtatien 2 liikennemäärät ovat välillä 3 200 – 18 300 ajoneuvoa per vuorokausi. Viimeisen kymmenen vuoden aikana liikennemäärät ovat kasvaneet erityisesti Porin päässä, osin jopa 24 prosenttia.

Tarkastelujaksolla tapahtuu keskimäärin noin 150 liikenneonnettomuutta vuodessa, joista noin 22 johtaa vuosittain henkilövahinkoon. Valtatien onnettomuuksien vakavuusasteessa on tapahtunut muutos parempaan suuntaan: henkilövahinkoon johtaneet onnettomuudet ovat vähentyneet peräti 35 % kun verrataan onnettomuuksia vuosina 2005–2009 ja vuosina 2010–2014.

Onnettomuuksien kokonaismäärä oli laskussa, mutta vuodesta 2012 omaisuusvahinkoon johtaneet onnettomuudet ovat kasvaneet voimakkaasti. Kaikista onnettomuuksista puolet on ollut hirvieläinonnettomuuksia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana tarkasteluvälillä on menehtynyt 11 henkilöä. Suurimmat onnettomuuskasaumaliittymät löytyvät Porin päästä tasoliittymistä.

Liikenneturvallisuussuunnitelmassa on esitetty yhteensä noin 250 toimenpidettä valtatien parantamiseksi. Valtatie 2:n turvallisuutta yritetään parantaa niin ajoratamaalauksin, liikennemerkkijärjestelyin kuin infratoimin. Kaikkien hankkeiden yhteenlaskettu kustannusarvio on noin 9,9 miljoonaa euroa.

Varsinais-Suomen ELY-keskus pyrkii resurssiensa rajoissa toteuttamaan tulevina vuosina esitettyjä toimenpiteitä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: