Pekka Helanderista kotiseutuneuvos - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pekka Helanderista kotiseutuneuvos

Vuonna 2014 Helander lahjoitti Euran kulttuuripalveluiden ylläpitämään kotiseutuarkistoon yli 5000 negatiivia sisältävän valokuva-arkiston, joka sisältää ammattimaisella otteella kuvattua materiaalia Eurasta elämän eri aloilta usean vuosikymmenen ajalta.

17.6.2016 14:48

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt tänään kotiseutuneuvoksen arvonimen euralaiselle Pekka Helanderille (s. 2. toukokuuta 1933 Eurassa).

Ahkera kotiseututiedon kerääjä ja tallentaja, toimittaja Pekka Helander on kirjoittanut kymmeniä kirjoja ja artikkeleita, jotka valaisevat euralaista elämää eri näkökulmista: yrityshistorioita, yhdistysten historiikkeja, Euran ja Kauttuan kylien historiatietoa ja kansanperinnettä. Euran Joulu -lehden päätoimittaja hän on ollut vuodesta 1994, ja siinä työssään hän on nostanut esiin euralaisia ihmisiä, euralaisten arkea, ja jo monilta unohtuneita tarinoita ja tapahtumia. Lisäksi hän on tehnyt Eurasta televisio- ja videokuvauksia.

Pekka Helander on todellinen paikallistietämyksen tietopankki, jonka puoleen käännytään, kun tarvitaan faktatietoja Euran historiasta viime vuosikymmeniltä.

Helander on ollut myös keskeisessä roolissa Kauttuan tehtaitten museon perustamisessa ja kokoamisessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: