Köyliö myi yrittäjälle tontin toisen maalta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Köyliö myi yrittäjälle tontin toisen maalta

17.6.2016 11:22

Säkylän kunta joutuu oikomaan kuntaliitoskumppaninsa Köyliön kunnan viimeisinä päätöksinään joulukuussa 2015 tekemää virheellistä maakauppaa. Lainhuutovaiheessa tontin ostajalle ilmeni, että kunta on myynyt Ristolan yritysalueelta maata, jota se ei omistanutkaan.

Maakaupan purkaminen on esillä Säkylän kunnanhallituksen ensi viikon kokouslistalla. Esityksenä on, että palauttaa kauppahinnan ja korvaa ostajalle aiheutuneet kulut.

Köyliö myi kunnanvaltuuston hyväksymällä päätöksellä pinta-alaltaan noin 5 510 neliömetrin määräalan kiinteistöstä. Kauppahinta oli 2 275 euroa.

Korvaava tonttikin on löytynyt ja kunnanhallitukselle esitetään, että yrittäjälle myytäisiin Ristolasta tontti, joka on kunnan omistuksessa ja myytävissäkin.

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää sanoo, että tapahtunut on yksin kunnan töppäys ja seurausta inhimillisestä virheestä. Sekaannukseen lienee vaikuttanut, että kunnan ja yksityisen maanomistukset Ristolassa ovat vierekkäisiä.

Mäenpää toteaa, että tonttikaupan korjaamisesta on päästy joustavasti neuvotteluratkaisuun, eikä yrittäjälle aiheutunut olennaista haittaa tai viivästyksiä erheellisestä tonttikaupasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: