Radiojuontaja Lauri Kottonen: ”Keskiviikkona syntynyt esikoinen tuntee jo paitsiosäännön” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Radiojuontaja Lauri Kottonen: ”Keskiviikkona syntynyt esikoinen tuntee jo paitsiosäännön”

Lauri Kottonen postasi Instagram-tililleen herkän kuvan vastasyntyneestä tyttärestään.

17.6.2016 13:28

Porilainen radiopersoona Lauri Kottonen sai keskiviikkona klo 10.34 kokea ihmeen. Pienet kirkkaat silmät ja nenä näyttivät hämmästyttävän tutuilta, vaikka koskaan aikaisemmin pari ei ollut tavannut toisiaan.

Vastasyntynyt tytär katseli ihmetellen isäänsä ja isä katsoi takaisin yhtä hämmentyneenä, kyyneleet silmissä.

– Kyllä se oli sellainen hetki, että en unohda sitä koskaan. Itkuhan siinä tuli. Rakkaus omaa tytärtä kohtaan syttyi heti, se oli niin välitöntä ja voimakasta, että en ole aikaisemmin kokenut samanlaista ehdottomuutta. Se oli jotain ihan älytöntä. Tiesin siinä hetkessä, että tämä on sellaista rakkautta, joka sattuu ja lujaa, tuore isä summaa.

Tytär ja äiti Elina Kottonen voivat hyvin, vaikka esikoisen synnytys kestikin pitkään. Sairaalassa Kottosille annettiin perhehuone, jossa vanhemmat ovat voineet rauhassa tutustua uuteen tulokkaaseen. Lauri Kottosen mukaan tytär on tullut isäänsä, sillä molemmat pitävät syömisestä ja nukkumisesta.

– Telkkarista ollaan katseltu yhdessä futiksen EM-kisoja. Tytär tuntee jo paitsiosäännön ja kannatamme yhdessä Englantia. Näin olen päätellyt, sen verran tyytyväistä hyrinää alkoi kuulua heti kun Englanti teki maalin, Kottonen kertoo.

Perhe aikoo myös tulla mukaan katsomaan Kottosen juontajan otteita Porispereen. Kottosen mukaan porilaisuutta ei voi alkaa syöttää tyttärelle liian varhain.

– Yhtä tärkeäähän se on kuin äidinmaito, Kottonen vitsailee.

Juontajan pestistään mies on sekä ylpeä että innoissaan. Porispere on ollut miehen jokavuotinen kesäkohde, mutta lavalle hän ei ole ennen päässyt työkiireiden vuoksi. Sen vuoksi nyt avautunut tilaisuus on entistä arvokkaampi.

– Tykkään Porisperessä juuri tapahtuman huumorista ja camp-hengestä. Vaikka tapahtuma on vuosi vuodelta kasvanut, se ei ole menettänyt porilaista asennettaan, tuleva juontaja kehuu.

Lähes kaikki viime vuodet ovat tarjonneet Kottosen elämään suuria muutoksia. Ensin tulivat kihlat, sitten häät ja farmariauton osto. Aikaisemmin tänä vuonna Kottonen sai lähtöpassit työstään The Voice-kanavan iltapäivälähetysten juontotehtävistä yt-neuvotteluiden vuoksi. Mitä voimme siis odottaa Kottoselta vuonna 2017?

– Nooooh, sen voin sanoa, että yllätyksiä on varmasti monelle luvassa ainakin töiden suhteen. Olen ollut tässä aika pitkällä kesälomalla, ja viritellyt toisenlaisia kuvioita uran suhteen siellä taustalla. Kesän lopulla kerron tästä enemmän, mies lupaa salamyhkäisesti.

Nyt on kuitenkin aika keskittyä vauvaan ja isyyteen.

– Tämä on niin iso juttu. Mielestäni Juha Tapio sanoi joskus hyvin, kun hän kiteytti isyyden merkityksen sanomalla, että ne, jotka sen tuntee, niin niille sitä fiilistä ei tarvitse selittää, ja ne, jotka eivät ole vielä isiä, niin niille sitä ei edes pysty selittämään. Olen aivan samaa mieltä, ei tätä voi sanoiksi pukea, Lauri Kottonen sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: