Sateet jatkuvat maanantaihin, mutta sitten Satakunnassa selkiytyy! - Satakunta - Satakunnan Kansa

Sateet jatkuvat maanantaihin, mutta sitten Satakunnassa selkiytyy!

Satakunnassa on parina viime juhannuksena ihailtu juhannuskokkoa kostean kylmissä olosuhteissa, vaan entä ensi viikolla? Tällä hetkellä maakuntaan ei ole annettu metsäpalovaroitusta.

17.6.2016 6:00

Torstai oli Satakunnassa sateinen päivä, ja perjantainakin ripsii. Sadetta tuovaa matalapainetta seuraa toinen samanlainen lounaan suunnalta. Meteorologi Ville Siiskonen Ilmatieteen laitokselta arvioi sen saavuttavan Suomen eteläosan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Siksi viikonloppu näyttää jatkuvan enimmäkseen sateisena.

– Siinä tulee sitten näiden kahden matalapaineen välissä vähän poutaisempi jakso. Mutta sateita on luvassa, Siiskonen sanoo.

Matalapaineiden siirryttyä Suomen yli sää saattaa seljetä.

– Kunnolla poutaantumista saa odottaa ensi viikon puolelle. Mutta mitä pidemmälle ennustaa, sitä suuremmaksi epävarmuus käy, Siiskonen huomauttaa.

Torstai-illan sääennusteiden mukaan vielä maanantaina Satakunnassa sataa vettä, mutta sitten juhannuskelit alkavat näyttää varsin lupaavilta. Ilmatieteen laitos veikkaa Poriin juhannuslauantaiksi 24 astetta, Forecan mukaan päivän ylin lämpötila on 20 astetta.

Kankaanpäässä päivän ylin lämpötila juhannuslauantaina on Forecan mukaan 22 astetta, Ilmatieteen laitoksen mukaan 24 astetta.

Samansuuntaisia sääennusteet ovat ensi viikon loppupuolella myös muualla Satakunnassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: