Raumalla ensi viikolla päätös opettajien pakkolomista - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumalla ensi viikolla päätös opettajien pakkolomista

20.5.2016 16:57

Kasvatus- ja opetustoimen lautakunta käsittelee Raumalla tulevan viikon kokouksessaan opetushenkilöstön pakkolomautuksia. Kaupunki lomauttaa vapaaehtoisista talkoovapaista pidättäytyneet kahdeksaksi päiväksi tulevan syksyn aikana.

Lautakunnalle laaditun esityksen ja lomautussuunnitelman mukaan peruskouluissa, lukiossa ja varhaiskasvatuksessa kahdeksan kalenteripäivän lomautukset pannaan toimeen 8. elokuuta–7. lokakuuta. Lomautusilmoitusten jako annetaan koulujen rehtorien hoidettavaksi kesäkuussa.

Kasvatus- ja opetusjohtaja Vesa Lakaniemen mukaan lomautuspäätös koskee kaikkiaan 86 opettajaa ja koulutoimen työntekijää. Kaupungin palveluksessa on kaikkiaan noin 300 opettajaa.

Opettajat ovat ponnekkaasti vastustaneet kaupungin lomautus- ja talkoovapaasuunnitelmia.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n Rauman paikallisyhdistys ja kaikkiaan 59 opettajaa vaativat Rauman kaupunginhallitukselta oikaisuvaatimuksellaan lomautuspäätöksen peruuttamista lainvastaisina.

Kaupunginhallitus hylkäsi kokouksessaan 16. toukokuuta oikaisuvaatimuksen perusteettomana ja ennenaikaisena, sillä päätös on muodollisesti kasvatus- ja opetuslautakunnan päätösvallassa.

Rauman talkoovapaiden ja pakkolomautusten syynä on tavoite leikata menoja kaupungintalouden alijäämän supistamiseksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: