Soldiers of Odinin toiminta lopahti Porissa – harkitsee paikkakunnan vaihtoa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Soldiers of Odinin toiminta lopahti Porissa – harkitsee paikkakunnan vaihtoa

Soldiers of Odin -katupartio aloitti toimintansa viime syksynä Kemissä. Järjestöllä on partioryhmä myös Porissa, mutta sen toiminta näyttää nyt hiipuneen.

20.5.2016 6:00

Oman ilmoituksensa mukaan 27 paikkakunnalla Suomessa ja myös useissa Euroopan maissa toimivan Soldiers of Odin -katupartiojärjestön toiminta ei alkuinnostuksen jälkeen ole saanut Porissa ilmaa siipiensä alle.

Järjestö aloitti vuoden alussa partioinnin kaupungin kaduilla, ja sadat kannattajat ilmaisivat sille tukeaan Facebookissa. Ryhmä ”Odinin sotureita” marssi näytöstyyliin jopa Puuvillan kauppakeskuksen läpi.

Kesän lähestyessä toiminta on kuitenkin hiipunut jopa niin, että Satakunnan Kansan tietojen mukaan Soldiers of Odinin Porin johto miettii jopa paikkakunnan vaihtamista. Yhdistyksen ongelma on tiettävästi pula aktiiviseen toimintaan osallistuvista jäsenistä, Facebook-tason kannatusta ryhmällä edelleen on.

Samanlaisen tilanteen edessä ovat poliisin mukaan myös muut Porissa toimineet katupartioryhmät. Poliisilla ei ole enää havaintoja siviilien katupartioista.

– Partiointi kadulla on työlästä ja aikaa vievää toimintaa. Ehkä myös alussa partioiden perustamiseen johtaneet syyt ovat hiipuneet, eivätkä ole enää ajankohtaisia, miettii apulaispoliisipäällikkö Kari Puolitaival Lounais-Suomen poliisista.

Lue lisää aamun lehdestä!

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: