Ostaisitko Porin keskustan tuntumasta tiilitalon viidellä tonnilla? - katso kuvat sisältä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ostaisitko Porin keskustan tuntumasta tiilitalon viidellä tonnilla? - katso kuvat sisältä

Hannu Honkasalo ja asuntomessujen projektipäällikkö Kari-Matti Haapala kiersivät keväällä messualuetta. Taka-alalla myyntiin tuleva suojeltu rakennus.

18.4.2016 14:26

Joillekin mahtavien mahdollisuuksien tiiliunelma, toisille potentiaali rahojen kankkulan kaivo.

Porin kaupunki aikoo myydä Porin asuntomessualueella olevan suojellun vuodelta 1937 olevan Shellin asuin- ja autovajarakennuksen. Rakennus on tarkoitus luovuttaa peruskorjattavaksi messukohteeksi.

Kohde on ostettavissa erittäin halvalla. Länsi-Suomen OP-Kiinteistökeskus Oy:n arvion mukaan rakennus on kunnoltaan erittäin heikko ja sen peruskorjauksen kustannukset ovat uudisrakentamista suuremmat. Arvio kiinteistön käyvästä hinnasta on 5 000 euroa.

Portin kaupungin kiinteistövarallisuus ja messuorganisaatio valmistelevat rakennuksen myyntiä. Myynti toteutettaisiin suppeana laatukilpailuna, jossa hakemuksia arvioitaisiin erityisesti messukohteena sekä suunnitellun käyttötarkoituksen kannalta. Rakennuksen myyntihinnaksi ilmoitettaisiin arvion mukainen 5 000 euroa. Myynti saatettaisiin teknisen lautakunnan päätettäväksi. Esityksen myynnistä tekee messujen laaturyhmä.

Rakennuksen tontin vuosivuokra on 2 100 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos