Röntgenhoitajan yllätys – virkkasi näköisnuket työkavereistaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Röntgenhoitajan yllätys – virkkasi näköisnuket työkavereistaan

Satakunnan keskussairaalan röntgenhoitaja Sabina Saari virkkasi itsensä ja sädehoito-osastolla työskentelevät kollegansa.

5.4.2016 22:00

Satakunnan keskussairaalan röntgenhoitaja Sabina Saari yllätti työkaverinsa totaalisesti käsityötaidoillaan. Harjavallassa asuva Saari virkkasi 12 nukkea, joiden mallina ovat hänen sädehoito-osastolla työskentelevät kollegansa.

Projektiin innoitti osaston lähestyvä 10-vuotisjuhla sekä jämälangat. Saaren poika oli nähnyt, kun hän virkkasi nukelle tummia hiuksia, ja kysynyt, että virkkaako äiti itseään. Siitä ajatus sitten lähti.

Työkaverit olivat huikean otettuja nukkekaksosistaan, ja kuhina alkoi jo, kun Saari paljasti projektinsa laittamalla ystävänpäivänä kuvia nukeista työkavereiden Whatsapp-ryhmään.

Valmiissa nukeissa kaikki yksityiskohdat ovat mietittyjä. Nukeilla on jopa aidon näköiset dosimetrit eli säteilyannosmittarit, joita rötgenhoitajien täytyy pitää töissä aina mukanaan.

Saari kertoo, että hän ei ole mikään varsinainen käsityöhirmu, mutta erikoistunut pehmolelujen virkkaamiseen. Neulominen ja ompelu sen sijaan eivät luonnistu.

– Vien verhotkin lyhennettäväksi ompelijalle, hän nauraa.

Kun tieto hänen nukkeprojektistaan levisi sosiaalisessa mediassa, Saari sai sähköpostia ensiapuporukalta, joka aikoo tehdä toisistaan nuket. Näin ”virkoosi” leviää.

Virkkaavan hoitajan seuraava projekti on haastava: ystävä pyysi virkkaamaan draiveri-malliselle golfmailalle suojapussin, jossa olisi Ässien logo.

Sabina Saaren nukkeprojektista kertoi ensimmäisenä ET-lehden käsityöblogi Reijan räsymatto..

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: