Kirjurin pienoisgolf yhä myynnissä – Asiantuntija: ”Uudelle yrittäjälle melkoinen investointi” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kirjurin pienoisgolf yhä myynnissä – Asiantuntija: ”Uudelle yrittäjälle melkoinen investointi”

Kirjurinluodon pienoisgolfkeskukseen kuuluu paviljonki, jossa sijaitsee minigolfrata, biljardipöytiä ja pieni kahvila-ravintola keittiöineen.

5.4.2016 13:30

Pitkään myynnissä ollut Kirjurinluodon pienoisgolfkeskus etsii edelleen yrittäjää. Myynti-ilmoituksessa pienoisgolfkeskuksesta pyydetään 415 000 euroa. Kohdetta myyvät Aninkainen.fi ja Sp-Koti Pori Promenadi.

Prizztechin yrityspalveluiden vanhempi asiantuntija Mari Antikainen arvioi, että uudelle yrittäjälle pienoisgolfkeskus olisi haastava kokonaisuus.– Kesäaikaan pienoisgolfilla voi päästä jonkinlaiseen elantoon ja sijaintihan on ihan loistava. Haasteellista on tietysti, mitä sinne voi talviaikaan keksiä.

Käytännössä koko vuoden tulot pitäisi kerätä kesäkuukausina tai keksiä oheisbisnestä, joka tuo tuloja talvella. Kokonaisuuteen kuuluu myös 88 neliömetrin kokoinen asunto, joka nostaa myyntihintaa.

Antikainen huomauttaa, että asiakkaat pitäisi löytää uudestaan, koska moni on ehtinyt jo unohtaa paikan. Pienoisgolfkeskusta ei ole käytetty vuosiin, joten se vaatii laajaa remontointia.

– Uudelle yrittäjälle se on melkoinen investointi. Mielellään kyllä näkisin, että joku keksii jotain uutta. Pelkällä perinteisellä minigolfilla tulot eivät välttämättä niin isoon investointiin riitä, Antikainen sanoo.

Pienoisgolfkeskus on ollut myynnissä ainakin kolme ja puoli vuotta. Vuosien aikana pienoisgolfkeskuksen myyntihinta on pudonnut. Omistaja pyysi aluksi paikasta peräti 670 000 euroa.

Keskus sijaitsee Kirjurinluodossa Pelle Hermannin leikkipuiston lähellä. Siihen kuuluu paviljonkirakennus, jonka sisällä on pienoisgolfrata, ravintolatilat ja runsaasti biljardipöytiä.

Alueen kokonaispinta-ala on 1 010 neliömetriä. Paviljonkirakennuksen ympärillä on pienoisgolfille ulkoratoja. Rakennukset ja ulkoalue kaipaavat kunnostusta. Keskus sijaitsee kaupungin vuokratontilla, joka on pinta-alaltaan 1,33 hehtaaria

Pienoisgolfkeskus oli Leo ja Silja Kortelaisen elämäntyö, jota omistajapariskunta pyöritti niin pitkään kuin terveys salli. Keskus avattiin vuonna 1953. Kesällä 2013 pienoisgolfia pääsi keskuksessa vielä pelaamaan. Leo Kortelainen kuoli 85-vuotiaana alkuvuodesta 2014.

Rata on ollut myös kilpailukäytössä ratagolfkilpailuissa.

Pienoisgolfkeskuksen myynti-ilmoitus

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: