Satakunnan kylien arkeen haetaan lisää turvallisuutta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnan kylien arkeen haetaan lisää turvallisuutta

Kaasmarkku palkittiin vuoden maakuntakylänä vuonna 2005.

5.4.2016 8:16

Kylien arjen turvallisuutta parannetaan Ulvilassa koulutuksen avulla. Kaasmarkun VPK:n tiloissa järjestetään Meidän turvallinen kylä -koulutuspäivä lauantaina 16.4. Mukaan kutsutaan kotitalouksien, yhdistysten ja yhteisöjen edustajia kaikista kylistä. Koulutuspäivä on osallistujille maksuton.

Suurimpana riskiryhmänä harvaan asutuilla alueilla ovat kotona asuvat vanhukset, joiden toimintakyky on heikentynyt. Omaiset ja kotihoidosta vastaavat tahot ovat osaltaan näiden vanhusten turvallisuutta varmistamassa.

Kylän asukkaiden ymmärrys ensitoimista häiriötilanteiden tai onnettomuuksien uhatessa ovat avainasemassa tilanteessa, jossa pelastustoimi ei tavoita asukkaita riittävän nopeasti. Tieto miten toimia oikein on tärkeää, koulutus ja harjoittelu vielä tärkeämpää.

Koulutuspäivän sisältö rakentuu paloturvallisuudesta ja omatoimisesta varautumisesta arjen häiriötilanteisiin (muun muassa sähkökatkot, myrskytuhot). Lisäksi koulutuksessa pohditaan kylien hyvinvointia ja turvallisuussuunnitteluun liittyviä haasteita sekä ideoidaan erilaisten turvallisuustapahtumien järjestämistä omalla kylällä.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK), SataKylät ry., ja Satakunnan pelastuslaitos. Koulutuksen rahoittaa Palosuojelurahasto.

Koulutuspäivä on 16.4. kello 9–16. Ilmoittautuminen Kaasmarkun koulutukseen perjantaihin 8.4. mennessä Aikku Eskeliselle aikku.eskelinen@spek.fi, puhelin 040 834 4545.

Voit myös ilmoittautua SPEKin sivuilla

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: