Eveliina Talvitie vaihtaa uusiin tehtäviin, tulossa myös Poria käsittelevä kirja - Satakunta - Satakunnan Kansa

Eveliina Talvitie vaihtaa uusiin tehtäviin, tulossa myös Poria käsittelevä kirja

Eveliina Talvitie haluaa feministinä muuttaa ahtaita sukupuolirooleja, mikä edistää kaikkien asemaa.­

4.3.2016 5:00

Porilaislähtöinen tietokirjailija Eveliina Talvitie vaihtaa työpaikkaa ja julkaisee uuden kirjan. Talvitie on työskennellyt vuosia Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkönä.

Maaliskuun lopulla hän siirtyy työskentelemään Koneen säätiön rahoittamassa tasa-arvohankkeessa.

– Lähteminen Perheyritysten liitosta tuntuu tietysti haikealta. Olen monta vuotta saanut tehdä työtä hienojen yritysten ja näkemyksellisten persoonien kanssa ja samalla saanut vapautta toteuttaa kirjallisia ambitioitani, Talvitie sanoo.

– Päätöstä ei voi sanoa helpoksi, mutta periaatteen tasolla en kammoksu muutoksia vaan pidän niistä, hän lisää.

Hän aloittaa työt Tasa-arvotietoa talouteen -hankkeessa, jossa välitetään tietoa talouden ja sukupuolen suhteesta.

Uuden työn lisäksi Talvitie aikoo keskittyä entistä enemmän kirjoittamiseen. Hän on kirjoittanut jo kolme tasa-arvoa käsittelevää teosta, joista uusin ilmestyy elokuussa.

– Keskityn kehittymään paremmaksi feministiksi, Talvitie tiivistää.

Viimeiset puoli vuotta Talvitie on ollut työvapaalla ja keskittynyt kirjoittamaan kirjaansa. Sen nimi on Miten helvetissä minusta tuli feministi, ja se ilmestyy WSOY:n kustantamana loppukesällä.

Uutuusteoksessa valokeilaan pääsee feminismin lisäksi entinen kotikaupunki Pori. Talvitie sanoo, että hänen olisi mahdotonta kertoa itsestään ja kasvustaan feministiksi käsittelemättä Poria. Onhan hän täällä syntynyt, kasvanut ja käynyt koulut ylioppilaaksi asti.

– Minulla on Poriin tyypillinen viha-rakkaussuhde, kuten monella on synnyinkaupunkiinsa. Kirjoitan kaupungista lämpimin porilaishumoristisin sävyin, Talvitie kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?