Ohhoh, Kokemäellä on yo-kirjoituksissa tyylikäs perinne - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ohhoh, Kokemäellä on yo-kirjoituksissa tyylikäs perinne

"Kokemäen lukion perinteenä on tarjota yo-kirjoituksissa kahvia/teetä kokelaille. Tänään tarjoilua hoiti korkean tason miestarjoilija", kirjoitti kuvan ottanut vararehtori Juhani Grönroos Facebookissa

12.2.2016 20:49

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat perjantaina äidinkielen tekstitaidon kokeella. Kokeeseen oli ilmoittautunut noin 27 000 kokelasta.

Kokemäen lukiossa ylioppilaskirjoituksissa on oma persoonallinen vivahteensa, kun rehtori ja vararehtori tarjoilevat puolen päivän aikaan yo-kokelaille kahvin tai teen.

– En osaa sanoa milloin perinne käynnistyi. On se ollut ainakin 1960-luvulta lähtien, pohtii Kokemäen lukion rehtori Harri Kivenmaa – koulunsa kasvatteja itsekin.

Tekstitaidon kokeeseen osallistui Kokemäellä 35 yo-kokelasta. Kivenmaa ei vielä tässä vaiheessa osaa sanoa, miten koe meni.

– Moni työskenteli hartaasti vielä kello 15. Kynien suhinasta päätellen tehtävät olivat mieluisia.

Perjantain tekstitaidon tehtäviin kuului muun muassa tulkita marsalkka C.G.E. Mannerheimin  14.3.1940 pitämä puhe.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat ensi viikolla kuullunymmärtämiskokeilla. Niitä on vieraissa kielissä ja toisessa kotimaisessa kielessä. Maanantaina vuorossa on pitkän vieraan kielen kuullunymmärtämiskoe.

Abiturienttien ensi viikkoon mahtuu myös juhlaa: Penkkariajelut ovat torstaina 18.2.

Ylioppilastutkinto muuttuu vaiheittain sähköiseksi syksystä 2016 alkaen. Syksyllä sähköisiä ovat saksan, maantieteen ja filosofian kokeet.

Ylioppilastutkinto pitää suorittaa enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana. Tutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.

Tutkintoon voi valita kolme muuta pakollista koetta seuraavista: toisen kotimaisen kielen koe, yksi vieraan kielen koe, matematiikan koe ja yksi reaaliaineessa järjestettävä koe.

Lisäksi voi valita useampia ylimääräisiä kokeita. Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan neljä hyväksytysti suoritettua pakollista koetta ja lukion päästötodistus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: