Maailman showpainitähdet Raumalle Wrestle Aid tapahtumaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Maailman showpainitähdet Raumalle - vaikeasti sairaan Riku Forsströmin syntymäpäiväunelma täyttyy

Duchennen lihasrappeumaa sairastava Riku Forsström ei voi enää matkustaa ottelutapahtumiin. Slam! Wrestling Finlandin organisaattori Michael Majalahti tuo hänen ja raumalaisten iloksi joukkueen maailman wrestling-tähtiä.­

9.4.2019 18:41

Rauma

Vuodehoidossa ja hengityskoneen varassa olevan raumalaisen Riku Forsströmin 40-vuotissyntymäpäivä saa ainutkertaisen juhlapäivän ensi kesäkuussa. Raumalle kokoontuu Wrestle Aid -tapahtumaan amerikkalaisen showpainin tähtiä hyväntekeväisyysotteluun.

Forsström on vakavasta sairaudestaan huolimatta seurannut innokkaasti wrestlingin kansainvälisen tason otteluja ja painijoita. Viime vuodet hän ollut sairaala- ja kotihoidossa, mutta lajin seurantaa hän on jatkanut eri netin ja tiedotuskanavien kautta. Hän kykenee ohjaamaan tietokonetta huulillaan.

Riku Forsströmin terveydentila ei enää mahdollista matkustamista, mutta painijat tulevat hänen luokseen Raumalle 29. kesäkuuta. Otteluareena ja katsomo rakennetaan kauppakeskus Potkurin katolle pysäköintialueelle urheiluravintola Tifosin kattoterassille.

Duchennen lihasrappeumaa sairastava Riku Forsström on tyytyväinen ja onnessaan, että tapahtuma järjestyy hänen syntymäpäiväjuhlanaan. Hänen aloitteestaan tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Toni ”Protoni” Järvinen, Rauman Lukko sekä lajin pohjoismaiden ja kansainvälisen tason mestari Michael Majalahti, taiteilijanimeltään ”The Rebel” Starbuck. Mukana on myös lajin suomalainen liitto Slam! Wrestling Finland.

Kanadalais-suomalainen Majalahti mainostaa Rauman kehään nousevan kahdeksan showpainin huippunimeä Riku Forsströmin toiveiden mukaisesti. Painijatähtiä on tulossa muun muassa Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Japanista ja Hollannista sekä Suomesta.

Majalahden mukaan kovimpia nimiä ovat Yoshihiro Tajiri ”The Japanese Buzzsaw”, jonka kanssa hän myös ottelee sekä naispainijakolmikko Ivelisse Puerto Ricosta, Sadie Gibbs Iso-Britanniasta ja portugalilainen Shannan.

Suomea edustavat ottelullaan ammattipainijat Toni Tamminen Raumalta ja Talaskankaan metallisoturi Stark Adder.

Tapahtuman tuotolla tuetaan Suomen Lihastautiliiton toimintaa, erityisesti Duchennen lihasrappeumaa ja ALS-tautia sairastavien kuntoutusta ja liikuntaa. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin myyntipisteissä ja verkkokaupassa sekä Raumalla Lukon toimistossa, ravintola Tifosissa ja Neste Kiikolassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?