Ilmatieteen laitos varoittaa korkeasta metsäpaloriskistä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ilmatieteen laitos varoittaa suuresta metsäpaloriskistä: ”Maasto kuivuu kuivumistaan – pahinta kuivuus on Länsi-Suomessa”

Maasto kuivuu nyt vauhdilla ja metsäpalon riski on suuri.

2.8.2019 16:29

Metsäpalovaroitus on tällä hetkellä voimassa lähes koko maassa. Erityisesti maan länsiosissa maasto on hyvin kuivaa, eikä kuivimmille alueille ole tiedossa sateita.

Ilmatieteen laitos varoittaa kuivuuden aiheuttamasta suuresta metsäpaloriskistä. Maasto on kuivaa lähes koko maassa.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että lähipäivät jatkuvat suurimmassa osassa maata poutaisena, sillä Suomessa vallitsee kuiva pohjoisenpuoleinen ilmavirtaus. Ennustetut sateet ovat varsin vähäisiä, ja lähinnä idässä saattaa sataa joitakin millimetrejä. Kuivuus on kuitenkin pahinta Länsi-Suomessa. Länteen sateita ennustetaan seuraavan kerran vasta ensi viikon puolivälissä.

– Kunnolla kastelevia sateita ei ole näköpiirissä tulevina päivinä, ja maasto kuivuu kuivumistaan, arvioi päivystävä meteorologi Antti Kokko Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.

Metsäpalovaroitusten aikana avotulen teko on kielletty. Voimassa olevat varoitukset kerrotaan sääennusteiden yhteydessä. Lisäksi ne näkyvät Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla.

Kevään ensimmäiset metsäpalovaroitukset annetaan useimmiten toukokuun alkupuolella. Metsäpalovaroituskausi päättyy syyskuussa tai viimeistään lokakuun alussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: