Yhteispalvelupistettä muotoillaan - tilaratkaisu vielä avoinna Porissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Yhteisviraston suunnittelu etenee Porissa – tilaratkaisu vielä auki

Teljäntori puhuttaa nyt tekstareissa. Siitäkin ollaan huolissaan, että miten parkkipaikat riittävät, jos supervirasto tuleekin keskelle koulukeskittymää.

20.2.2020 6:00 | Päivitetty 20.2.2020 7:30

Pori

Valtion ja kaupungin yhteisviraston suunnittelu on etenemässä Porissa, mutta sijoituspaikka ja tilaratkaisu on edelleen avoinna. Syksyllä nousi esiin sijoituspaikkavaihtoehtona Teljäntorin kauppakeskus- ja toimistorakennus, mutta kiinteistöyhtiössä päätöksenteko on vielä kesken.

Porin kaupunki ja valtion edustajana Senaatti-kiinteistöt ovat yhteistyössä suunnitteluprojektissa, johon voivat osallistua myös kaupungin asukkaat. Suunnitteluun on pestattu myös asiakaspalveluun ja palvelumuotoiluun erikoistunut konsulttiyritys Pentagon Design Helsingistä.

Vapaaehtoisista kaupunkilaisista koottu yhteispalvelupisteen suunnittelutyöpaja kokoontui ensimmäisen kerran 12. helmikuuta. Porin kaupungin projektipäällikkö Marianne Keskimäki kiittelee kaupunkilaisten aktiivisuutta ja saatuja ideoita.

Tavoitteena on kevään kuluessa koota yhteisviraston palveluista ja niiden järjestämisestä suunnitelma sovitettavaksi valittavaan tilaan.

– Tilaa ei ole vielä, mutta palveluja voidaan kyllä suunnitella ja toiveita on kansalaisilta tullut mukavasti, Keskimäki sanoo.

Kaupunkilaisten seuraava työpaja kokoontuu 26. maaliskuuta. Keskimäki kertoo työpajassa esiteltävän ensimmäisen työpajan ideoita ja yhteispalvelupisteen toiminnallisen perusratkaisun. Työpajaan osallistuvien tulee ilmoittautua joko kävelykadun palvelupisteessä tai netissä osoitteessa pori.fi/aspa .

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: