Rauman satamalle EU:n investointirahoitusta – Kokkola ja Oulu myös saajina - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman satamalle EU:n investointirahoitusta yli 2 miljoonaa euroa

Rauman satama säilytti asemansa. Muut tavaralajit korvasivat vähentynyttä paperin ja kartongin vientiliikennettä.­

27.9.2019 17:36

Rauma

Euroopan unionin Verkkojen Eurooppa -ohjelma on myöntänyt kolmelle satamalle rahoitustukea parannus- ja laajennusinvestointeihin.

Suomeen EU:n ohjelmarahoitusta palautuu yhteensä 5,9 miljoonaa euroa. Suurimman avustuksen sai Rauman satama, 2,44 miljoonaa euroa.

Rahoitus on suunnattu sataman kapasiteetin lisäämiseen ja ruuhkautumisen vähentämiseen. Rauman Satama Oy on viime vuosina investoinut konttisataman kentän laajennukseen ja laituripidennykseen sekä Petäjäksen satamanosan varastokenttä laajennukseen.

Oulun satama saa 2,02 miljoonan euron rahoituksen eri liikenne- ja kuljetusmuotoja yhdistävän ns. multimodaalihankkeeseen. Satamassa parannetaan rakenteita ja tekniikkaa entistä pidempien junien vastaanotto ja käsittelyyn. Tavoitteena on rahdin siirtäminen tieliikenteestä raiteille.

Kokkolan satama saa EU-rahoitusta 1,44 miljoonaa euroa sataman laiturialueen laajentamiseen niin, että satamassa kyetään lastaamaan samanaikaisesti kolmea Panamax-luokan kuivarahtialusta.

EU:n Verkkojen Eurooppa -ohjelman viimeisimmällä rahoituskierroksella oli jaossa yhteensä 117 miljoonaa euroa 39:lle liikennehankkeelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?