Näin sai alkunsa Cimcorp: Rosenlew kehitti ensimmäisen suomalaisen robotin Porissa 1970-luvulla – automaatio-osaaminen on nyt nopeimmin kasvava ala Satakunnassa

Ulvilalainen Cimcorp sai toukokuussa 120 miljoonan euron suurtilauksen Espanjasta. Cimcorp on satakuntalaisen automaatio- ja robotiikkateollisuuden lippulaiva. Ala on kovassa kasvussa, ja satakuntalaiset yritykset ovat kehityksen ytimessä. Tällä hetkellä alueen yrityksiin haetaan 200 uutta työntekijää. Miten Ulvilan keskittymä syntyi – ja miksi japanilaiset päättivät investoida siihen?

Masatoshi Wakabayashi tuli Cimcorpin toimitusjohtajaksi japanilaisen Murata Machineryn ostettua yhtiön viisi vuotta sitten. Wakabayashi opiskeli tuotantotalouden insinööriksi Yhdysvalloissa. Muratan palveluksessa hän on ollut kaikkiaan 27 vuotta mukaan lukien Cimcorpin vuodet.

20.6.2019 20:17

Pori, Ulvila

Cimcorpin robottitehtaan laajennusosa on noussut jo muotoonsa Ulvilassa vanhojen tuotantotilojen kylkeen, mutta rakennustyöt jatkuvat vielä pitkälle kesään. Käytännössä laajennus lähes tuplaa Cimcorpin tuotantotilat. Toimistotilaa tulee reilusti yli puolet lisää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut