Adidas-kiistan konkurssiin ajaman yrittäjän syyte hylättiin taas - Satakunta - Satakunnan Kansa

Adidas-kiistan konkurssiin ajama yrittäjä vapautui jo toisen kerran syytteestä

Satakunnan käräjäoikeuden ratkaisu törkeän velallisen epärehellisyyden syytteen hylkäämisestä jää voimaan.

Suomen laki -kirja suomen laki, lakikirja

21.7.2020 15:39

Harjavalta

Syyte hylättiin jo käräjillä

Donna Moderna Oy nousi otsikoihin, kun Adidaksen mielestä sen maahantuomien kenkien neljä raitaa loukkasivat sen tuotemerkkiä, kolmea raitaa.

Helsingin hovioikeus tuomitsi 2012 yhtiön maksamaan Adidakselle 270 000 euroa korvauksia ja määräsi Harjavallassa olleen kenkävaraston hävitettäväksi. Adidas lahjoitti kengät lopulta hyväntekeväisyyteen ulkomaille.

Yhtiö haettiin konkurssiin joulukuussa 2014. Konkurssimenettelyssä sen velkojen todettiin olevan lähes 1,3 miljoonaa euroa varoja suurempia.

Donna Moderna Oy:n entistä toimitusjohtajaa ja hallituksen ainoaa varsinaista jäsentä syytettiin käräjäoikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Syyttäjä vaati hänelle 7 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta ja liiketoimintakieltoa.

Syyttäjän mukaan mies oli lahjoittanut tai luovuttanut yhtiön omaisuutta noin 40 500 euron edestä ilman hyväksyttävää syytä. Summa koostui noin 30 000 euron osakaslainasta sekä yhtiön työntekijöiden majoitukseen kuluneista mökkivuokrista. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen toukokuussa 2019.

Vaasan hovioikeus hylkäsi urheilukenkien maahantuontiyhtiön vastuuhenkilönä toimineeseen mieheen (s. 1949) kohdistuneen syytteen törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Yhtiö, Donna Moderna Oy, kaatui miljoonaluokan konkurssiin Harjavallassa vuonna 2014 sen jälkeen, kun saksalainen urheiluvälinejätti Adidas haastoi sen oikeuteen tavaramerkkinsä loukkaamisesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: