Menovinkkejä Satakunnassa koululaisten talvilomaviikolle 2020 - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pop up -kirjastoon vai pellehyppykisaan? – Lue tästä menovinkit koululaisten talvilomaviikolle Satakunnassa

Satakunnan koululaiset viettävät talvilomaa ensi viikolla eli 17.–21. helmikuuta.

Vesipedoille on tarjolla monta menokohdetta talvilomaviikolla. Arkistokuva.

14.2.2020 8:56

Vaikka mahdollisuudet talvilajien harrastamiseen olisivatkin rajalliset, koululaisten lomaviikolla riittää tekemistä.

Poimimme menovinkkejä Satakunnasta:

Maanantai 17.2.:

Porissa Liisantorin tekojäällä (Liisankatu 20) valot palavat joka päivä kello 21.30 asti. Tekojää on maksuton, eikä sinne voi varata vuoroja. Pallot sallittu, ei kiekkoja.

Porin tekojääradalla (Karhuhallinpolku 1) on maksuttomat yleisövuorot kello 9–15 maanantaista 17.2. perjantaihin 21.1. kello 9–15.

Porin Taitokeskuksessa (Itäpuisto 13) on maanantaina 17.2. ja tiistaina 18.2. kello 9–14 koululaisten hiihtolomapaja, jossa pääsee kokeilemaan erilaisia kädentaitoja kuten kankaanpainantaa, mosaiikkitöitä, muovailua, maalaamista, japanilaista kirjansidontaa ja saippuoiden tekemistä. Pajamaksu 12 euroa/päivä sekä materiaalit käytön mukaan. Ilm. 044 383 5900 tai pori@taitosatakunta.fi

Poriksessa (Yrjönkatu 13, Pori) saa liikuntaneuvontaa kello 12–15.

Porin keskustan uimahallissa ( Presidentinpuistokatu 6) Wibit-temppurata lauantaista 15.2. tiistaihin 18.2. Temppurata on isossa altaassa, joten se on tarkoitettu uimataitoisille. Uimahallissa on talviloman aikana normaalit aukioloajat ja sisäänpääsymaksut.

Kankaanpään jäähallin (Jämintie 10) yleisöluisteluvuorot hiihtolomalla maanantai 17.2.–perjantai 21.2. ovat seuraavasti: mailallinen kello 8–9.30, mailaton kello 9.30-11, mailallinen kello 11–12.30, mailaton kello 12.30–14.

Harjavallassa on lasten laskiais-liikuntamaa maanantaina kello 17.30–19. Ohjelmassa on lapsille iloista menoa ja vapaata tekemistä, toiminta ei ole ohjattua. Tapahtumapaikkana on liikuntahalli (Yhdyskatu 2).

Euran pääkirjastossa (Satakunnankatu 33) voi maanantaista 17.2. perjantaihin 21.2. omatoimisesti suorittaa Tatu ja Patu -tehtäväradan kirjaston aukioloaikoina ja osallistua sen jälkeen arvontaan.

Porin Taitokeskuksessa tehdään muun muassa mosaiikkitöitä. Arkistokuva.

Tiistai 18.2.:

Yyterissä Porissa tapahtumakeskus Punaisella tuvalla ulkoilua, retkeilyä ja talviliikuntaa kello 11–15.

Porin taidemuseolla (Eteläranta) on kello 12–14 lasten hiihtolomatyöpaja. Osallistumismaksu 5 euroa. Työpajassa työskennellään äänien maailmassa Liisa Hirschin teoksen innoittamana.

Satakunnan museossa (Hallituskatu 11) rustaillaan kello 11–15 tehtäviä ja otetaan rennosti. Ohjattua toimintaa on kello 11–15, mutta tehtäviä voi ratkaista omatoimisesti koko hiihtoloman ajan ja vielä seuraavallakin viikolla. Kamarissa voi askarrella, ja näyttelystä löytyy leikkipaikkoja ja muutakin tekemistä. Sisäänpääsymaksun hinnalla.

Porin pääkirjaston (Gallen-Kallelankatu 12) lastenosastolle keräännytään satutuokioon kello 18.

Kokemäen talvitapahtumassa kello 12–14 on ohjelmassa säävarauksella hiihtokisat kello 12 alkaen, sarjat 2–16 v. Hiihtokelien puuttuessa luvassa on luistelukisat ja mailatonta luistelua jäähallissa. Tapahtumassa on myös poniajelua ja mehu- ja makkaratarjoilu. Tapahtumapaikkana on Pitkäjärven vapaa-aikakeskus (Urheilutie 15). Järjestäjät ovat TeNo, Kokemäen teollisuustyöväen ao 312 ja kaupungin vapaa-aikapalvelut.

Nakkilan liikuntakeskuksella on pakohuone tiistaista perjantaihin 18.–21.2. kello 12–18 (to klo 12–16). Liikuntakeskuksen toimistosihteeri Irma Virtanen on kadonnut! Kerää joukkue ja kokeile, onnistutteko pääsemään ulos Irman toimistosta ennen kuin aika loppuu. Ja mitä onkaan tapahtunut Irmalle? Ilmoittautumiset: www.lyyti.in/nakkilanpakohuone. Tapahtuma on maksuton.

Keskiviikko 19.2.:

Poriksessa (Yrjönkatu 13, Pori) pop up -kirjasto keskiviikosta perjantaihin 19.2.–21.2. kello 10–14: Porin kirjasto jalkautuu keskustaan hiihtolomaviikon kunniaksi. Poriksessa voi lainata, penkoa poistokirjoja, kuulla pop up -satuja tai vaikka hakea uuden kirjastokortin kadonneen tilalle.

Porissa tekojäällä (Karhuhallinpolku 1) on maksuton, koko perheen luistelutapahtuma kello 11–15. Ohjelmassa on esimerkiksi temppuratoja, ja paikalle tuodaan leluja sekä pelivälineitä.

Porin taidemuseon näyttelyihin on vapaa pääsy kello 18–20. TAIDEkierroksen opastaa vs. museonjohtaja Anni Venäläinen kello 18.

Porissa Rosenlew-museossa (Kuninkaanlahdenkatu 14) on Valuhommia-työpaja kello 11–15. Työpajassa käytetään oikeaa tinaa ja valimon valuhiekkaa. Tuloksena on uniikki valukappale, esimerkiksi riipus tai amuletti. Materiaalimaksu 5 euroa.

Porin pääkirjaston (Gallen-Kallelankatu 12) lastenosastolla voi tavata kirjastomummun kello 15–16.30

Euran pääkirjastolla on kello 17–18 tavattavissa lukukoira Kerttu. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Jokaiselle lukijalle on varattu aikaa 15 minuuttia. Kirjan voi valita itse kirjastosta. Paikalla lukuhetkessä on lukija, koira sekä koiran ohjaaja. Lukuajan Kertulle voi varata kirjastosta kirjasto@eura.fi tai p. 044 422 4833.

Harjavallan liikuntahallilla (Yhdyskatu 2) on kello 17.30–19 tarjolla perheille yhteistä tekemistä ja tehtävärasteja ympäri hallia. Maksuton tilaisuus.

Lukukoira kuuntelee rauhallisesti vielä epävarmaakin lukijaa. Arkistokuva.

Torstai 20.2.:

Meri-Porin uimahallissa (Mustalammentie 14) on Wibit–temppurata torstaista 20.2. sunnuntaihin 23.2. saakka. Temppurata on isossa altaassa, joten se on tarkoitettu uimataitoisille. Uimahallissa on talviloman aikana normaalit aukioloajat sekä sisäänpääsymaksut.

Mini-Pitkis-liikuntapäivä kello 9.30–16 Porin urheilutalolla (Kuninkaanhaanaukio 6) on tarkoitettu 7–13-vuotiaille alakoululaisille, jotka pääsevät tutustumaan eri liikuntalajeihin hyvässä ohjauksessa. Jälki-ilmoittautuminen jatkuu 16. helmikuuta asti. Mukaan mahtuu noin sata lasta. Maksulliseen tapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa pitkissport.net. Tapahtuman järjestävät Porin liikuntapalvelut ja LiikU.

Perhe-Pitkis-liikuntatapahtuma järjestetään kello 10–14.15 Porin urheilutalolla (Kuninkaanhaanaukio 6). Perhe-Pitkis on tarkoitettu 4–8-vuotiaalle lapselle ja hänen kanssaan liikkuvalle aikuiselle (vanhemmalle/isovanhemmalle/kummille). Ilmoittautuminen osoitteessa pitkissport.net

Porin pääkirjaston (Gallen-Kallelankatu 12) aulassa on Hammas-Sport-Helppi -tapahtuma kello 10–17. Tapahtumassa kerrotaan liikkumisen mahdollisuuksista ja hampaiden hoidosta. Samalla voi tutustua myös liikuntavälineiden lainausmahdollisuuteen kirjastossa.

Porissa voi Luontotalo Arkin (Pohjoispuisto 7) vahatyöpajassa luoda puita, kukkasia tai vaikka mitä outoja otuksia kello 11–15. Vain mielikuvitus on rajana. Materiaalimaksu 5 euroa.

Reposaaren kirjastossa (Kirkkokatu 20) Porissa on satutuokio kello 17–17.30.

Porin taidemuseolla (Eteläranta) on Croquis-piirustusilta nuorille ja aikuisille kello 17.30–19.30. Työpajamaksu 5 euroa. Ohjaaja Niko Palokangas. Työskentelyvälineet saa lainaan taidemuseosta. Järjestäjät ovat Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus.

Porissa Astora Areenalla (Jäähallinpolku 1) on hiihtoloman jäädisco kello 18–21. Ensimmäinen tunti on rauhallisempaa menoa perheen pienimmille, loppuaika vauhdikkaampaa diskoilua isommille. Sisäänpääsy 3 euroa. Tapahtuman järjestää Junioriässät D1 2006-joukkue.

Nakkilassa on kello 17–19 alakoululaisten disko liikuntakeskuksessa (Kuntopolku 1).

Harjavallan uimahallissa (Yhdyskatu 2) hypätään kello 13 ja 16 pellehyppyjä ja kello 14 ja 17 on liukumäkikisa. Lapsille ja nuorille suunnattua leikkimielistä tekemistä, pellehypyissä ei niinkään kisailla. Molemmissa kisailuissa jokainen osallistuja saa palkinnon. Pääsy uimahallin uintimaksulla.

Merikarvian The Monoviikoilla 14.–23.2. on ohjelmassa muun muassa torstaina 20.2. kello 10–14 Vesisankarit eli koko perheen uinti- ja vesiturvallisuustapahtuma Merikarvian uimahallissa (Onnentie 1). Tapahtumassa pääsee kokeilemaan pelastusliiviuintia, suorittamaan uintitaitorataa, snorklaamaan ja tutustumaan vesiturvallisuuteen. Uintimaksu.

Perjantai 21.2.:

Porissa kauppakeskus Puuvillassa poikkeaa Suomen suosituimpien tubettajien kiertue TubeTour, joka järjestetään nyt viidettä kertaa. Lisämausteena luvataan yllätyksiä, ja tubetunnelman kruunaava Meet & Greet. Lavashown jälkeen mahdollisimman moni fani pääsee tapaamaan suosikkitubettajansa Meet & Greet -osiossa. Showtime on kello 16–17.15 ja Meet & Greet kello 17.30–19.30. Tapahtuma on maksuton.

Merikarvialla järjestetään koko perheen Amazing Race. Lähdöt tapahtuvat liukuvasti vapaa-aikakeskus Rysän pihalta (Onnentie 1) kello 15–16.

Talvilomaviikon lopuksi voi Porissa osallistua vaikka 1–10-vuotiaille tarkoitettuun lasten liikuntamaahan. Arkistokuva.

Sunnuntai 23.2.:

Porin Karhuhallissa (Urheilutie 1) on lasten liikuntamaa kello 15–17. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua. Jokaisella lapsella (1-10 v.) on oltava mukana oma pelikaveri eli huoltaja, jonka vastuulla lapsi liikuntamaassa liikkuu, leikkii ja pelailee. Paras varustus koko perheelle on sisäliikuntavaatteet ja -kengät. Pääsymaksu 2 euroa/lapsi.

Harjavallan uimahallissa (Yhdyskatu 2) on uimaleluhulinat kello 10–12. Uimahallin lastenaltaassa on vapaata, ei-ohjattua toimintaa eri-ikäisille lapsille. Altaassa on paljon leluja, joilla voi leikkiä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: