Raumalla huomattavaa määrää kannabiskasveja kasvattanut mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Hamppupeltoa kasvattaneelle ehdollista – kasveista olisi voitu saada useita kiloja huumausainetta

Mies kasvatti hamppua sekä sisällä että ulkona. Kuvituskuva.

3.7.2019 18:52

Rauma

Raumalla huomattavaa määrää kannabiskasveja kasvattanut mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen.

Mies kasvatti asunnollaan ja sen pihapiirissä Rauman Syväraumassa kaiken kaikkiaan 123 hamppukasvia huumausaineeksi käytettäväksi. Kasveista 10 kasvoi sisätiloissa, jossa niiden kasvatusta oli tehostettu valaisimin. Loput 113 kasvia olivat pihalla, osa purkeissa ja osa maahan istutettuina.

Kasvatustoiminta paljastui viime vuoden elokuussa, kun poliisi teki kotietsinnän miehen asunnolle.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 37-vuotiaan miehen huumausainerikoksesta 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjä vaati hänelle vuoden ehdollista vankeusrangaistusta, koska teko oli syyttäjän mukaan lähellä törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkistöä.

Kasveista olisi ollut saatavissa noin 25 grammaa marihuanaa kustakin, siis yhteensä jopa useita kiloja. Käräjäoikeuden mukaan kasvatusolosuhteet pihalta löytyneiden kasvien osalta eivät kuitenkaan olleet ihanteelliset, jolloin niiden osalta tuottoarvio saattaisi jäädä huomattavasti pienemmäksikin.

Mies tunnusti rikoksen esitutkinnassa ja oikeuskäsittelyssä. Hän kuitenkin epäili takavarikoitujen kasvien ja pistokkaiden määrää. Miehellä ei ole entuudestaan merkillepantavaa rikostaustaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos