Pori salaa kaupungin virkoihin esitettävien henkilöiden nimet – Kokoomuksen Ropo vaatii tietoja julkisiksi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pori salaa kaupungin virkoihin esitettävien henkilöiden nimet – Kokoomuksen Ropo vaatii tietoja julkisiksi

Kirjoittajien mukaan Porin kaupungin johtamisjärjestelmän raportti ei perustellusti kuvaa johtamisjärjestelmää ja sen toimivuutta. Käytännössä siis molemmat kaupunginhallituksen tehtävänannot jäävät toteutumatta. Tämä jos jokin on tutkimusresurssien tuhlaamista.

20.1.2020 18:55

Porin kaupunki on ryhtynyt viime aikoina salaamaan virkoihin esitettävien henkilöiden nimiä.

Kyseessä on se vaihe rekrytointiprosessia, jossa virkamies esittää päättävälle toimielimelle kuten lautakunnalle tiettyä henkilöä virkaan. Kaupunki on joissain tapauksissa julkistanut valitun nimen vasta, kun päätös valinnasta on tehty.

Kaupunginvaltuutettu Mikael Ropo (kok.) pyytää valtuustoaloitteessaan selvitystä salaamisen juridisista perusteista.

Ropo kertoo, ettei ole löytänyt laista perustetta salaamiselle. Hän on yrittänyt kysyä asiasta virkamiehiltä, mutta ei ole saanut vastausta.

Kuntaliiton lakimies Annaliisa Lehtinen on vastannut Ropon kysymykseen.

– Virkavalintapäätökset eivät voi voi olla salassa pidettäviä päätöksiä. Salassa pidettävää ei voi myöskään olla virkaan esitettävän ja valittavan henkilön tiedot, eikä myöskään muiden hakijoiden nimitiedot ole salassa pidettävää tietoa. Sen sijaan henkilölle tehdyt soveltuvuusarvioinnit ja niiden lopputulokset eivät ole julkista tietoa, Lehtinen sanoo.

Ropon mukaan kaupungin on tarvittaessa muutettava käytäntöjään, kunhan nimien salaamisen lainmukaisuus on ensin selvitetty.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos