Porin bussit siirtyvät talviaikaan torstaina – asiakkailta kaivataan palautetta lipputuotteiden uudistamiseksi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin bussit siirtyvät talviaikaan torstaina – asiakkailta kaivataan palautetta lipputuotteiden uudistamiseksi

Kuvituskuva.

7.8.2019 18:57

Pori

Joukkoliikenne siirtyy talviaikatauluihin Porissa torstaina, kun koulujen syyslukukausi alkaa.

– Lähtöajoissa on erityisesti aamuruuhkan aikaan pieniä minuuttimuutoksia, joten aikataulut on hyvä tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Myös ilta- ja viikonloppujen myöhäisvuorot palaavat kesätauolta, kertoo suunnittelija Merika Lanne.

Winnovaan suuntaavien opiskelijoiden aamuruuhkaa helpotetaan Tiedepuistoon kello kahdeksaksi suuntaavilla bussivuoroilla 3W sekä 35.

Eniten muuttuvat Ulvilan suunnan joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, kun pitkään kestänyt sillan remontti on valmistunut. Valajankadun liikenneympyrän korjaustyöt Pohjois-Porissa, Revaskerin sillan korjaus Reposaaren suunnalla ja Söörmarkun eritasoliittymän rakentaminen saattavat hidastaa liikennettä ja vaikeuttaa joukkoliikenteen aikatauluissa pysymistä syksyllä.

Aikataulut ovat jaossa busseissa ja palvelupiste Porinassa. Ne löytyvät myös Porin Linjojen ja muiden paikallisliikennettä ajavien liikennöitsijöiden verkkosivuilta. Lisäksi monilta pysäkeiltä löytyy reittiä ajavan linjan aikataulu tolppaan tai katokseen kiinnitettynä. Aikataulut ovat voimassa kouluvuoden päättymiseen 31.5.2020 saakka.

Kerro mielipiteesi lippuvalikoiman kehittämiseksi

Joukkoliikenteen lipputuotevalikoima uudistetaan. Tavoitteena on luoda mahdollisimman palveleva lippuvalikoima, joka lisäisi joukkoliikenteen suosiota ja matkustamisen helppoutta. Kuntalaisilta kerätään mielipiteitä lippujen oikeudenmukaisuudesta ja kohtuullisuudesta kyselyllä. Uusien lipputuotteiden ja asiakashintojen on määrä astua voimaan 1. heinäkuuta 2020 alkaen.

Joukkoliikennejaosto päätti lipputuotevalikoiman uudistamisen aloittamisesta kokouksessaan kesäkuussa, jolloin jaosto tutustui nykyisiin suosituimpiin lipputuotteisiin ja hinnoittelun perusteisiin.

– Jaosto keskusteli, millaisia lipputuotteita tarvittaisiin, ja vaihtoi kokemuksia esimerkiksi Helsingin ja Turun joukkoliikenteen lipputuotteista, toteaa Lanne.

Jaosto on pyytänyt lausuntoja uusista lipputuotteista opiskelijajärjestöiltä ja muilta joukkoliikenteen käyttäjäryhmiltä. Kaikkia Porin kaupungin alueella asuvia pyydetään vastaamaan kyselyyn 12. syyskuuta mennessä.

– Lipputuotevalikoiman uudistuksessa päätetään käytännössä siitä, missä määrin avoimen joukkoliikenteen kulut katetaan verorahoilla ja missä määrin joukkoliikenteen käyttäjät maksavat matkustuksestaan lippuina, tiivistää Lanne.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: