General Motorsin köyliöläistaustainen toimitusjohtaja Mary Barra vastasi SK:n kysymyksiin: "Tunnen suomalaiset juureni yksityiskohtaisesti ja olen niistä erittäin ylpeä" - Satakunta - Satakunnan Kansa

General Motorsin köyliöläistaustainen toimitusjohtaja Mary Barra vastasi SK:n kysymyksiin: "Tunnen suomalaiset juureni yksityiskohtaisesti ja olen niistä erittäin ylpeä"

Mary Barra ei ole tehtävässään niin harvinainen tapaus kuin voisi kuvitella. Myös GM:n talousjohtaja, henkilöstöjohtaja ja kehitysjohtaja ovat naisia. Yhtiön hallituksessakin on naisenemmistö.

Tähän autoon on helppoa rakastua. Toimitusjohtaja Mary Barra poseerasi heinäkuussa esitellyn uuden sukupolven Chevrolet Corvetten ovella.

11.8.2019 14:00

Maailman vaikutusvaltaisin naisyritysjohtaja saattaa olla General Motorsin 57-vuotias toimitusjohtaja Mary Barra (o.s. Makela). Hän on sukutaustaltaan sataprosenttisesti suomalainen.

Barran isoisä Viktor Mäkelä (1887–1959) pakkasi murrosikäisenä renkipoikana vähät kamppeensa reppuun Mäkelän pienessä torpassa Köyliön Kankaanpään kylässä. Hän matkusti Amerikkaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: