Näin hätäkeskusjärjestelmän vaihtuminen vaikutti Satakunnassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Päätösvalta hätäkeskusten hälytyksissä siirtyi ihmiseltä koneelle – poliisia saa nyt odottaa entistä kauemmin, mutta palokunta tulee nopeammin

Hätäkeskusjärjestelmän vaihtumisen jälkeen poliisin apu hidastui kiireellisimmissä hälytyksissä liki kaksi ja puoli minuuttia. Ambulanssien kiireellisimpien tehtävien vasteaika piteni hieman, mutta palokunta on nykyään kohteessa selvästi aiempaa nopeammin.

Huoneesta kuului syvä huokaus, kun Satasairaalan ensihoidon kenttäjohtajilta, Jari Vaahtiolta ja Katri Laaksoselta, sekä ylilääkäri Katja Jokelalta kysyttiin, miten uuteen hätäkeskusjärjestelmään siirtyminen on kokonaisuudessaan ensihoidon puolella sujunut.

9.11.2019 17:49 | Päivitetty 10.11.2019 15:09

Satasairaalan ensihoitokeskuksen pihaan pysäköity ambulanssi odottaa seuraavaa hälytystä. Jos verrataan vaikka vuoden takaiseen, tehtävä on huomattavasti todennäköisemmin luokiteltu kiireellisiksi.

Ambulanssit lähtivät Satakunnassa kiireellisimpiin A- ja B-riskiluokan tehtäviin maalis-syyskuussa 6 963 kertaa. Tehtäviä oli peräti 28 prosenttia enemmän kuin samalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: