Porinsillalla kulkenut mies huomasi vedessä hahmon – Neuvokas toiminta saattoi pelastaa veden varaan joutuneen kylmettyneen miehen hengen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porinsillalla kulkenut mies huomasi vedessä hahmon – Neuvokas toiminta saattoi pelastaa veden varaan joutuneen kylmettyneen miehen hengen

Korkean ja pystysuoran kivetyksen vuoksi miehen oli mahdotonta nousta vedestä ylös omin voimin.

3.7.2019 8:08 | Päivitetty 3.7.2019 10:49

Pori

Veden varaan joutunut aikuinen mies pelastettiin Porin Pohjoisrannasta keskiviikkona aamuyöllä. Päivystävä palomestari Janne Kumpulainen Satakunnan pelastuslaitokselta kertoo, että mies löytyi Kokemäenjoesta suunnilleen Pohjoisrannassa olevan suihkulähteen kohdalta, missä on hyvin korkea pystysuora rantakivetys.

– Porinsiltaa kulkenut mies huomasi vedessä olevan hahmon, muttei ollut ihan varma, mikä se oli. Kun mies meni lähemmäs, hän huomasi, että vedessä on totta tosiaan ihminen, joka piti kiinni rantakivetyksestä, eikä pääse sieltä pois, Kumpulainen kertoo.

Vedessä ollut mies ei Kumpulaisen arvion mukaan ollut enää siinä kunnossa, että hän olisi päässyt pelastautumaan vedestä omin toimin.

– Siinä kohtaa on parin metrin korkuinen rantakivetys. 30–40 metrin päässä Kirjurinluodon suunnassa on laituri, mutta hän ei päässyt itse uimaan sinne.

Paikalle osunut silminnäkijä hälytti paikalle apua ja rauhoitteli sitä odotellessaan vedessä ollutta miestä. Kun pelastuslaitos ehti paikalle, mies viittelöi auttajat oikeaan paikkaan.

Mies löytyi joesta suunnilleen Pohjoisrannassa olevan suihkulähteen kohdalta.

Pelastuslaitos laski Pohjoisrannasta veteen kaksi pintapelastajaa ja pintapelastuslautan.

– Vedessä ollut mies uitettiin alavirran suunnassa olevan laiturin luokse, ja hänet nostettiin ylös sieltä.

Kun mies oli saatu kuiville, hän siirtyi ensihoitajien huomaan.

– Mies pystyi vastailemaan kysymyksiin, mutta hän oli hyvin kylmissään.

Siitä, miten mies oli veden varaan päätynyt, tai miten kauan hän ehti siellä olla, Kumpulaisella ei ole tietoa.

Tältä laiturilta mies nostettiin kuiville.

Kiitokset miehen pelastumisesta kuuluvat Kumpulaisen mukaan suurelta osin valppaalle ohikulkijalle, joka toimi esimerkillisesti.

– Jos hän ei olisi huomannut vedessä ollutta miestä, loppu olisi voinut olla surullinen. On vaikea kuvitella, että mies olisi mitenkään pystynyt pelastautumaan sieltä omin voimin. Siihen aikaan yöstä liikennettäkin on hyvin vähän.

Pelastuslaitos hälytettiin Pohjoisrantaan, Porinsillan kupeeseen keskiviikkona aamuyöllä kello 3.52.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos