Poliisi: Anniksen tutkinnan keskeyttämisestä olisi voinut tiedottaa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisi: Anniksen rahasotkujen tutkinnan keskeyttämisestä olisi voinut tiedottaa – Porin kaupunki tulkitsee julkisuuslakia eri tavalla

Porin kaupunginhallitus teki aikanaan rikosilmoituksen kulttuuritalo Anniksen epäselvyyksistä, mutta ei tiedottanut tutkinnan keskeyttämisestä. Poliisin mukaan kyseessä oli julkinen päätös.

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajan Diana Bergroth-Lampisen (sd.) mukaan kulttuuritalo Anniksen epäiltyjen rahasotkujen tutkinnan keskeyttämisestä ei tiedotettu, koska poliisi oli leimannut asiakirjat salaisiksi. ­

30.10.2020 6:00 | Päivitetty 30.10.2020 7:59

Pori

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd.) pysyttelee vaitonaisena kulttuuritalo Anniksen epäselvyyksiä koskevassa jupakassa. Hän perustelee tiedotussulkua julkisuuslailla.

Satakunnan Kansa kertoi aikaisemmin kuluvalla viikolla, että poliisi ei epäile Anniksen entistä vastaavaa Erja Lehtosta rikoksista.

Tästä on kyse

Kesäkuussa 2019 Porin kaupunki epäili kulttuuritalo Anniksen kassasta puuttuvan 6 000 euroa pääsylipputuloja.

Porin kaupunki jätti asiasta tutkintapyynnön poliisille ja kertoi, että Anniksen vastaavaa Erja Lehtosta on kuultu tapauksen tiimoilta.

Lehtonen kertoi joutuneensa ajojahdin kohteeksi ja jätti työnsä.

Poliisi keskeytti tutkinnan tammikuussa, koska näyttöä ei löytynyt.

Kaupunginhallitus ei tiedottanut tutkinnan keskeyttämisestä. Satakunnan Kansa uutisoi aiheesta tiistaina 27. lokakuuta.

Erja Lehtonen luuli kuukausien ajan olevansa epäiltynä rikoksesta. Hän jätti poliisille tutkintapyynnön nimikkeillä törkeä kunnianloukkaus, virka-aseman väärinkäyttö ja kiskontatapainen työsyrjintä.

Kaupunginlakimiehen ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan mukaan tutkinnan keskeyttämien on salainen tieto. Poliisin mukaan tieto on julkinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?