Kuollut hylje jätetään hajoamaan Kallon kivikkoon - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kallon hylkeenraato järkyttää rantakivikossa – tällä kertaa luonto hoitaa, kaupunki ei: ”Metsässä kuolee pupuja ja hirviäkin, emmekä me niitä käy sieltä noutamassa haudattaviksi”

Kallon kivikossa mätänevä hylje on järkyttänyt paikalle sattuneita ihmisiä. (Kuva on otettu noin viikko sitten). ­

26.7.2019 11:41 | Päivitetty 26.7.2019 20:11

Reippaasti mätänemistilassa oleva hylkeen raato lepää Kallon rantakivikossa. Raadosta on tullut ilmoituksia kaupungin ympäristöviranomaisille pitkin kesää.

Kuolleen eläimen poistaminen näkösältä on maanomistajan tehtävä, maan omistaja on Porin kaupunki.

Ympäristötoimi on välittänyt tehtävän puistotoimelle, jossa tällä kertaa joudutaan luopumaan tehtävästä.

– Olemme kuukauden aikana pystyneet siirtämään ja kunniakkaasti hautaamaan kaksi kuollutta hyljettä. Kaksi kolmesta on minusta jo hyvä määrä. Tämä kolmas on niin hankalassa paikassa, että sen viereen ei pääse vettä pitkin veneellä eikä millään koneella maata pitkin, puistotyönjohtaja Minna Murtomäki sanoo.

Hylje ei siis ole Kallon sileillä kallioilla, joten tyrskyjen ihailijat eivät sitä näe, vaan pienen metsikön takana rantalouhikossa.

Raato on jo niin hajonnut, että sen vetäminen pois kivikkoa myöten yhtenä kappaleena on myös mahdoton tehtävä.

–Jos kantaminen onnistuisi, siihen tarvittaisiin 4-6 miestä, joita minulla ei ole tehtävään lähettää, Murtomäki sanoo.

– Luonto hoitaa omansa. Olen pahoillani, että ihmiset ovat niin luonnosta erkaantuneita, että tämä järkyttää. Metsässä kuolee pupuja ja hirviäkin, emmekä me niitä käy sieltä noutamassa haudattaviksi.

Traktorin kauhassa viimeiselle matkalleen on päätynyt kuukauden sisällä yksi hylje Yyterin ja yksi Kallon hietikolta. Ne lepäävät puistotoimen taimikon mullissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?