Kokoomus ja vihreät vaativat toimia Aro-kohussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kokoomus ja vihreät vaativat selvitystä Porin johdon toimintatavoista: ”Silmiä ei voi enää ummistaa ja vain hyssytellä”

Anttivesa Knuuttila on Porin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja.

10.5.2019 18:48 | Päivitetty 10.5.2019 20:38

Porin kokoomuksen ja vihreiden valtuustoryhmät vaativat kaupungin johdon toimintatapojen selvitystä.

Aluetutkija ja Porin kaupungilla aiemmin työskennellyt Timo Aro kertoi viime sunnuntaina Satakunnan Kansalle, miten Pori hänen mukaansa jää jälkeen muista kaupungeista johtamisongelman vuoksi.

Lue lisää:

Porin ex-pomo paljastaa, kuinka karua on kaupungintalon arki: Virkamiehet linnoittautuvat peloissaan työhuoneisiinsa ja avi ravaa tarkastuskäynneillä – ”He ovat kuohittuja”

Lue kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen vastaus Aron kritiikkiin tästä:

”En usko, että virkamiehet minua pelkäävät” – Aino-Maija Luukkonen vastaa Timo Aron kritiikkiin – haastattelun lopuksi hän murtuu

Porin kokoomuksen valtuustoryhmä vaatii, että kaupunginhallitus ryhtyy ”välittömiin toimiin tilanteen selvittämiseksi ja korjaamiseksi”.

Vihreät puolestaan edellyttää, että tilannetta tarkastelisi riippumaton, ulkopuolinen taho.

– Nykyinen johtamistapa ei vihreän valtuustoryhmän näkemyksen mukaan tue henkilöstön luovaa ja innovoivaa työskentelyä, mikä näkyy esimerkiksi kaupungin elinkeinoelämän vetovoimatekijöissä, todetaan vihreiden tiedotteessa.

Porin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila kertoo puhelimessa, että kokoomuksella ei ole minkäänlaista yhteisrintamaa vihreiden kanssa, vaikka molemmat ryhmät lähettivät asiasta tiedotteet melkoisen samoihin aikoihin perjantai-iltana.

Molemmat valtuustoryhmät ovat Knuuttilan mukaan vain sattuneet ilmeisesti käsittelemään samaa asiaa omissa kokouksissaan.

–  Haluamme, että asiat nyt selvitetään. Emme ota kantaa siihen, mitkä ovat mahdolliset toimenpiteet, että otetaanko joku ulkopuolinen tekemään selvitystä vai miten, Knuuttila kertoo.

Knuuttilan mukaan viikon tapahtumat ovat syynä siihen, että kokoomuksessa on päädytty kannattamaan selvityksen tekemistä.

– Tässä ollaan viikon aikana siihen suuntaan menty ja asia on saanut sellaisia piirteitä, että silmiä ei voi enää ummistaa ja vain hyssytellä. Parasta on nyt selvittää ja keskustella tämä asia, ettei tule enempää haittaa Porille eikä porilaisille ja päästään tästä kaikki eteenpäin.

Kaarina Ranne Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaarina Ranne kertoo, ettei selvityksessä ole tärkeää se, miksi sitä kutsutaan, kunhan se vain tehdään.

– Oli nimi mikä tahansa, eli puhuttiinpa sitten työtapojen selvityksestä tai työhyvinvoinnin selvittämisestä tai auditoinnista, niin me toivomme, että jonkinlainen selvitys asioihin saataisiin. Tämä on koko istuvan valtuustoryhmän kanta.

Ranne perustelee valtuustoryhmän näkemystä sillä, että viikolla kritiikkiä Porin kaupungin ilmapiiriä kohtaan esitti arvovaltainen henkilö.

– Varsin arvovaltaiselta ja asiantuntevalta taholta kun tulee tällaista kritiikkiä kuin Timo Aro viikolla esitti, niin kyllä me haluamme selvyyden, että onko niissä tällä hetkellä paikkansa pitävyyttä vai eikö ole, eli onko asialla vastakaikua. Tämä oli niin vakava arviointi, että ei sitä voi mitenkään ohittaa ihan pelkällä olan kohautuksella.

– Odotamme sitten, että miten tähän selvityksen tekemisvaateeseen reagoidaan, vai onko kenties olemassa jo jokin toimintatapa tai mitenkä tästä nyt edetään, mutta ei tätä enää ihan olan kohautuksella voi vain kuitata, Ranne kertoo valtuustoryhmän näkemyksestä.

Vihreillä ja kokoomuksella on Porissa yhteensä 18 valtuutettua valtuustossa olevasta 59 paikasta.

Uutista päivitetty kello 19.26: Täydennetty Anttivesa Knuuttilan kommentit aiheeseen.

Uutista päivitetty kello 20.32: Lisätty Kaarina Rannen kommentit aiheeseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos